Ga naar de homepage

Camping Piëmont Italië

Campings in Piemonte (Piëmont) liggen in het mooie Noord-Italië. Grenzend aan de Zwitserse en Franse Alpen is Piëmont nog een redelijk onbekende vakantiebestemming. Onterecht, want het is een prachtige locatie om te kamperen. Piemonte heeft een afwisselend landschap bestaande uit Alpen, het prachtige meer: Lago Maggiore en de uitgestrekte Po-vlakte. Ontdek al het moois van Piëmont!

Lees meer

Campings in Piemonte: veelzijdig kamperen

De campings in Piemonte hebben voor ieder wat wils en zijn daarom een absolute aanrader als bestemming voor jouw kampeervakantie. Je kunt er niet alleen heerlijk relaxen op de camping, Piëmont is ook ideaal om te wandelen of fietsen door de mooie natuur.

In Piëmont heb je keuze uit grote campings met prachtige zwembaden die erg leuk zijn voor de kinderen of kleine rustige campings. Uiteraard kun je op campings in Piemonte een tent, caravan of camper plaatsen. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een chalet te huren.

Bezienswaardigheden Piemonte

De veelzijdigheid van de regio vind je terug in de bezienswaardigheden rondom jowu camping. Piëmont is een ideale regio om natuur en cultuur te combineren.

  • Parco Nazionale Gran Paradiso
    In het zuidelijke deel van Piëmont ligt het Parco Nazionale Gran Paradiso. In dit prachtige natuurpark kun je wel 1500 plantensoorten bewonderen en diverse diersoorten zoals gemzen en Alpenmarmotten.
  • Turijn
    In Turijn, de hoofdstad van Piemonte, is veel kunst en cultuur te vinden. Bezoek prachtige de barokke gebouwen als Palazzo Reale, Palazzo Madama en de basiliek in tijdens een verblijf op de camping. Turijn heeft ook een unieke ‘Eifeltoren’ die je niet mag missen.
  • Alba
    Vanaf jouw camping in Piemonte is een dagtrip naar het mooie stadje Alba erg leuk. Je vindt in Alba prachtige kathedralen. Ook staat het bekend om de truffelmarkt en de mooie ligging tussen de heuvels en wijngaarden.

Klimaat Piëmont

Er heerst een zacht Middellandse Zee klimaat waardoor het erg aangenaam is overdag. Met name in de zomers is het goed vertoeven op een camping in Piemonte. Overdag ligt de gemiddelde temperatuur dan rond de 26 graden. Wel kan het er iets vaker regenen dan elders in Italië .

Verbleven op Camping Solcio in Solcio in augustus 2018

Mooie omgeving, veel restaurantjes, mooie natuur en leuke dorpjes in de buurt

7,0

Verbleven op Camping Solcio in Solcio in augustus 2018

Mooier is noord en midden van het lago maggiore

6,0

Verbleven op Camping Solcio in Solcio in juli 2018

Mooie natuur en leuke stadjes en dorpjes in de buurt

8,0

Verbleven op Camping Solcio in Solcio in juli 2018

Aan het lago magiore. Het meer is prachtig, vele kleine leuke dorpjes en stadjes in overvloed. Eilanden trip (een must). Prachtige bergen in de omgeving, waar goed gewandeld kan worden.

10,0

Verbleven op Camping Solcio in Solcio in juli 2018

Prachtige omgeving leuke pittoreske stadjes...bijv. stresa

8,0

Verbleven op Residence Il Borgo Delle Arti in Feriolo in juli 2018

Prachtig meer omringd door bergen. Stranden zijn klein en voornamelijk kiezelachtig. Mooie omgeving voor wandelingen, watersport e.d. Bezoek vooral ook de eilandjes: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei pescatori; prachtig!

9,0

Verbleven op Residence Il Borgo Delle Arti in Feriolo in juli 2018

Gelegen bij de baai in het Lago Maggiore. Ruim kilometer vanaf het meer, . Goed uitgangspunt voor bezoek aan stadjes rondom meer en om de bergen in te gaan.

8,0

Populaire campings Piëmont