Ga naar de homepage

Camping Castiglione della Pescaia Italië

Op de camping in Castiglione della Pescaia sta je midden tussen de glooiende groene heuvels, middeleeuwse stadjes en sfeervolle kust van Toscane. Met de Middellandse Zee aan jouw voeten en steden als Siena en Grosseto in de buurt is een kampeervakantie in Castiglione della Pescaia een goed startpunt voor een geslaagde vakantie.

Lees meer

Een camping direct aan zee of juist midden in de natuur, in Castiglione della Pescaia kan het allemaal. In ieder geval ben je bijna altijd verzekerd van een heerlijk zwembad op de camping waar je baantjes kunt trekken, of lekker kunt ontspannen met een goed boek. En wat te doen met de kinderen? Geen zorgen, die vermaken zich met hun vriendjes uitstekend bij de kinderanimatie of op een van de vele, leuke speeltoestellen. Zin om een dagje met z’n allen op pad te gaan? Probeer dan eens een van onderstaande tips:

  • Casa Rossa Ximenes
    Net iets buiten Castiglione ligt dit rode, middeleeuwse huis, gebouwd in de achttiende eeuw. Gelegen te midden van moerassen en gebouwd over water is het bijzonder om te zien. In eerste instantie moest het dienen om de watertoevoer te reguleren. De sluizen en poorten zitten daar vandaag de dag nog. Ze worden alleen niet meer gebruikt. In de Casa Rossa zit tegenwoordig een multimediamuseum dat leuk is voor jong en oud. Vanaf het gebouw heb je goed uitzicht over de moerassen, wat ideaal is ook voor het spotten van vogels, of maak een boottocht door dit mooie natuurgebied.
  • Schildpaddenopvang
    Op drie kwartier rijden van Castiglione della Pescaia ligt het Carapax Center in Massa Marittima waar binnen- en buitenlandse schildpadden van allerlei formaten en ooievaars worden opgevangen. Bekijk bijvoorbeeld eens van dichtbij hoe een ooievaar zijn nest bouwt en verwonder je over de verschillende schildpadden die leven op aarde.
  • Rondvaart
    Voor de kust van Castiglione della Pescaia liggen verschillende mooie kleine eilandjes, zoals Elba, Montechristo en Pianosa. Vanaf de haven in dit stadje vertrekken dagelijks boten die een rondtocht maken langs deze eilandjes. Leuk om te doen met het hele gezin!

Eten met uitzicht op zee

Als je op vakantie bent in Castiglione della Pescaia is de kans groot dat je langs leuke restaurantjes aan de kust loopt. Hier kunt je vaak heerlijk eten en heb je vrijwel altijd mooi uitzicht op zee. Iets buiten Castiglione della Pescaia zijn er ook nog talloze lekkere restaurantjes waar je terecht kunt voor typische streekgerechten en dagverse vis. Ga bijvoorbeeld eens eten bij Bagno Rocchette in Rocchette en laat je verrassen door traditionele Italiaanse spaghetti met zilte mosselen en bijpassende witte wijn en vergeet dan vooral niet om te genieten van het prachtige uitzicht.

Het weer in Castiglione della Pescaia

Voor een zonnige kampeervakantie ben je in Castiglione della Pescaia op de goede plek. ’s Zomers lopen de temperaturen op tot zo’n 30 graden en dan is een frisse duik in de koele zee meer dan welkom! Op zoek naar zon in het voor- en najaar? Dan is het in Castiglione delle Pescaia ook nog ruim 20 graden; ideaal weer om op de camping te staan.