Ga naar de homepage

Campings Marina di Bibbona Italië

Aan de Toscaanse kust, vlak bij steden als Florence, Pisa en Livorno, is de camping in Marina di Bibbona een ideale uitvalsbasis om te genieten van zowel cultuur als natuur en om volledig tot rust te komen. Met het Italiaanse strand voor de deur is kamperen in Marina di Bibbona altijd een goede keuze.

Lees meer

Optimaal genieten op de camping

Beschut onder de pijnbomen bij jouw stacaravan, met een lekker ijsje uit de campingsnackbar in de hand, is het goed toeven op de camping in Marina di Bibbona. En wat te denken van het grote campingzwembad waar jong en oud zich dagenlang kan vermaken en de kinderanimatie, die speciale activiteiten organiseert voor de jongste vakantiegangers. Op de camping in Marina di Bibbona wordt aan iedereen gedacht. En ben je eenmaal in de Toscane, vergeet dan niet om wat van de omgeving te zien:

  • Florence
    Vanaf Marina di Bibbona sta je binnen anderhalf uur in het centrum van Florence. Musea, pleinen en kerken; Florence staat er vol mee. De stad is naast Rome dan ook niet voor niets het culturele centrum van Italië. Kenmerkend is natuurlijk de rode koepel van de Duomo die vanuit elk punt in de stad te zien is. Ook bekend is de Ponte Vecchio, waar je aan weerszijden van de brug juwelierswinkels vindt. Speciaal voor kinderen is er het Kindermuseum (Il Museo dei Ragazzi), gelegen in het Palazzo Vecchio. In het museum kunnen kinderen vanaf 3 jaar kennismaken met kunst, wetenschap, geschiedenis, eten en drinken. Gidsen in Renaissancekostuums nemen de kinderen mee op reis door de geschiedenis.
  • Pisa
    Wie kent hem niet, die scheve toren van Pisa. Toch zijn er nog veel meer redenen om deze stad te bezoeken. Neem alleen al het grote fort Cittadella Vecchia of de oude bibliotheek en de Ponte di Mezzo. Daarnaast kun je in Pisa heerlijk koffie drinken bij cafeetjes als Caino Caffe en de lekkerste ijsjes eet je bij La Bottega del Gelato.
  • Livorno
    Dit is de grootste havenstad van de Italiaanse westkust. Met een oude vuurtoren, pittoreske pleintjes en sfeervolle straatjes is het niet zozeer een culturele stad, maar wel een gezellige stad waar je heerlijk op een terrasje kunt zitten of ’s avonds een hapje kunt eten. Bijvoorbeeld bij L’Andana degli Anelli, waar je prachtig uitzicht hebt op zee.

Acqua Village Cecina

Vlak bij Marina di Bibbona ligt het waterpretpark Acqua Village Cecina, een park vol waterglijbanen, attracties, zwembaden en shows. Een uitstapje naar dit waterpark is een ideale onderbreking van de vakantie. Je bent toch even weg van de camping, maar je hoeft er niet eindeloos voor te rijden én het is leuk om met het hele gezin te doen. Voor sommige glijbanen zijn wel echte waaghalzen gevraagd!

Het weer

Tijdens jouw kampeervakantie in Marina di Bibbona geniet je van gemiddeld zo’n elf uur zon per dag. Over voldoende zon hoef je je dus geen zorgen te maken. Marina di Bibbona is een ideale bestemming voor een zonnige strandvakantie.

Populaire campings Marina di Bibbona