Ga naar de homepage

Camping Veneto Italië

Campings in Veneto zijn omgeven door een veelzijdige natuur. Van de Dolomieten, de laagvlakte tot aan de kust, in Veneto geniet je optimaal vanaf de camping. Veneto staat ook bekend om zijn hoofdstad Venetië. Deze wereldberoemde stad, die gebouwd is op tientallen eilandjes, is een absolute aanrader. Kortom een kampeervakantie in Veneto: de perfecte combinatie van zon, strand en cultuur!

Lees meer

Campings in Veneto: genieten van de veelzijdigheid

In het noordoosten van Italië ligt de uitgestrekte regio Veneto. Italië biedt hier een omgeving met campings die een belevenis zijn voor het hele gezin. Op de camping in Veneto vind je bijna altijd een zwembad en is er entertainment voor de kids. Jezelf komt ook aan jouw trekken op het strand of tijdens een van de vele culturele uitstapjes die je in Veneto kunt maken.

Op campings in Veneto heb je niet alleen de mogelijkheid om je jouw tent op te zetten. Je kunt er ook een accommodatie huren of er het nieuwe luxe kamperen ontdekken; Glamping! De SunLodge bijvoorbeeld, is een luxe mobile home voorzien van alle comfort. Op een camping in Veneto vind je dus alles voor een geslaagde vakantie!

Activiteiten vanaf de camping

Door de veelzijdigheid van de regio is er een hoop te beleven rondom de campings. De Venetiaanse kust, de Dolomieten en de hoofdstad Venetië bieden je een vakantie die zowel voor een actieve als ontspannen kampeerder geschikt is.

  • De Venetiaanse kust of het Gardameer
    Watersporten of ontspannen aan het water kan allemaal in de buurt van jouw camping. Venetiaanse kust of het Gardameer zijn namelijk een paradijzen voor de waterliefhebber. Watersporten als zeilen en windsurfen op de azuurblauwe Adriatische zee is er erg populair.
  • De Dolomieten
    In de Dolomieten in het noorden van Veneto is er altijd wat te doen. Bergsporten zoals wandelen, wielrennen, raften en kanoën zijn erg leuk in de zomer. Zowel de recreatieve als de meer professionele buitensporter komt hier volledig aan zijn trekken.
  • Culture Stedentripjes
    Historische steden als Padova, Verona en Vicenza met kronkelige straten, sfeervolle pleinen en beschilderde huizen zijn zeker de moeite waard voor een dagtocht vanaf de camping. Veneto haar hoofdstad, Venetië, mag je uiteraard niet missen. Bezienswaardigheden als het beroemde Dogenpaleis, het San Marcoplein en de San Marco Basiliek zijn werkelijk prachtig.

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2016

Dicht bij Venetie, verder andere faciliteiten op korte afstand (grote supermarkt, camping winkel etc).

9,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2016

De omgeving is niet heel bijzonder. Venetië is natuurlijk een uitzondering moet je gezien hebben als je naar dit deel van Italie gaat.

7,0

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in juni 2016

In de buurt van Venetie is natuurlijk erg goed om een dagtrip te maken naar deze prachtige stad. Heerlijk met een boot.

7,0

Populaire campings Veneto Bekijk 23 campings

Venetië met kinderen

Het romantische Venetië is niet alleen voor verliefde stelletjes interessant maar ook voor kinderen. Naast duiven spotten op het San Marcoplein en genieten van Gelato zijn er nog veel meer gezinsactiviteiten. 

Kijk op ons blog voor de leukste activiteiten.

Populaire regio's Veneto

Populaire thema's Veneto