Ga naar de homepage

Campings in Krk Kroatië

Campings in de buurt van de populaire vestingplaats Krk liggen op het gelijknamige zonovergoten eiland in Kroatië. De fraaie, ommuurde stad aan het water van de Adriatische Zee is een historische bezienswaardigheid op zich. Op het vakantie-eiland Krk vind je verder een grote variatie aan kustdorpen met vissershavens, bijvoorbeeld Malinska, Vrbnik, Punat en Baska. Tijdens een kampeervakantie in Krk kun je genieten van mooie natuur en bijzondere culturele bezienswaardigheden.

Lees meer

Kamperen op Krk is dus zeer veelzijdig. Krk wordt ook wel het ‘Gouden Eiland’ genoemd en is door een lange brug met het vasteland van Kroatië verbonden. Het is dus geen probleem om met de auto of camper op de camping te komen.

Kamperen bij Krk-stad

Vanaf de meeste campings sta je zo in het centrum van Krk. Krk-stad is heel kindvriendelijk, want door de kleine en smalle straatjes is het centrum verkeersvrij. De dikke muren en historische gebouwen in deze plaats zijn goed bewaard gebleven en prachtig om te zien. Snuffel lekker rond, want overal zijn leuke boetiekjes. Wie weet is er in een van de vele kunstgalerietjes wel iets te vinden voor thuis boven de bank. Even uitrusten van de stadstour kan vervolgens met een ijsje of een kopje koffie op een terras op het stadsplein Vela Placa. Of geniet vlak voordat je teruggaat naar de camping nog even aan de kade op een van de vele bankjes of terrasjes.

Waterpret onder of boven water

  • Tropische duik
    Ga eens een dagje op onderwateravontuur met het hele gezin bij Dive Centre Krk. In de prachtige baai tussen Krk en Punat, zo’n vijf minuten rijden vanaf de meeste campings in Krk, kun je vanaf het zandstrand zo het visrijke water in met een snorkel en duikbril. Het Dive Centre organiseert ook boottochten in combinatie met een snorkel- of duikuitje.
  • Vissen spotten met droge voeten
    Genieten van de wondere waterwereld, maar geen zin om nat te worden? Kleurrijke vissen en exotische reptielen vind je ook in het Aquarium Terrarium van de stad Krk. Hier begint de zoektocht naar Nemo tussen het kleurrijke koraal en is het een uitdaging om de camouflagekoning de kameleon te spotten.
  • Boottocht naar het kloostereiland
    Pak de watertaxi naar het kleine eilandje Kosljun voor een bezoek aan het klooster en de botanische tuinen. Midden in de baai van Punat, op slechts tien minuten rijden van Krk, ligt deze bloemrijke plek met meer dan veertig verschillende plantensoorten.

Bijzondere grottentocht

Vanuit Krk zijn verschillende plaatsjes op het eiland in maximaal een halfuur te bereiken. Bezoek eens de indrukwekkende Biserujka Cave, met muurschilderingen, stalagmieten en stalactieten. Deze grot ligt op een halfuur rijden van de meeste campings in Krk, bij het plaatsje Ridine.

Lekker aanmodderen

Zorg ervoor dat je een rijk gevulde koelbox meeneemt voor een lunch op het strand in het Soline Bay in Meline. Hier is het niet erg om in een moddergevecht te belanden, want deze locatie staat bekend om zijn ‘helende modder’. Afspoelen kan vervolgens in het zeewater, dat zo’n twee tot drie graden warmer is dan op de rest van Krk. Als je 's avonds terugkomt op de camping, dan slaap je gegarandeerd als een roos in je eigen tent of comfortabele glampingaccommodatie.

Het weer

In de zomer is Krk een perfecte locatie voor een kampeervakantie. Tussen mei en oktober is de gemiddelde temperatuur minimaal 20 graden, met een piek van 28 graden in juli en augustus. Met een watertemperatuur van 25 graden in juli en augustus is een duik in de Adriatische Zee een aanrader.

Populaire campings Krk