Ga naar de homepage

Camping in Mali Lošinj Kroatië

Op het zonovergoten eiland Lošinj ligt de plaats Mali Lošinj, te vinden in de Baai van Augusta. Dit fraaie eiland aan de Adriatische Zee behoort tot de eilandengroep Kvarner Golf. Hier horen buurteilanden Krk en Cres ook bij. Een van de dingen waar je zeker van kunt zijn, is dat kamperen op een camping bij Mali Lošinj een mooie en afwisselende vakantie biedt.

De rijkheid aan cultuur en natuur op het eiland Lošinj is groot. Cres en Lošinj waren ooit één eiland, maar al in de Romeinse tijd werden de twee gescheiden door een kanaal. Ben je een zonliefhebber? Dan is de plaats Mali Lošinj uitermate geschikt. Op een eiland lig je immers in een mum van tijd aan zee bruin te bakken.

Lees meer

Blue Flag-strand

Er zijn verschillende stranden bij Mali Lošinj, waarvan kiezelstrand Veli Žal een aanrader is. Dit Blue Flag-strand is ideaal voor gezinnen met kinderen en ligt op slechts één kilometer van het centrum. Het strand loopt langzaam af in zee en is aangepast aan mindervaliden. Ook is de veiligheid gegarandeerd: er zijn namelijk strandwachten aanwezig. Verder is er een groot aanbod aan sportfaciliteiten voor kinderen, zoals een minigolfbaan en waterfietsen. Zin in een verfrissing tijdens een zonnige dag? In het restaurant aan het strand zijn ook ijsjes en vers fruit te koop.

Waterpret bij Mali Lošinj

Lošinj is een eiland, dus het is niet vreemd dat je tijdens je kampeervakantie kunt genieten van een groot aanbod aan wateractiviteiten. Hieronder een greep uit de mogelijke uitstapjes in de buurt van Mali Lošinj:

  • Dolfijnenreservaat
    Op Lošinj is onder andere een dolfijnenreservaat te vinden, The Blue World Institute of Marine Research and Conservation. Hier wordt de tuimelaar beschermd en kun je zelfs een dolfijn adopteren!
  • Achter een speedboot aan
    Vanaf het strand van Veli Žal is er de mogelijkheid om een spannend wateravontuur te beleven: vlieg achter een speedboot aan op een banaan of tractorband!

Kinderen vermaken zich ook prima op een camping bij Mali Lošinj. Vaak zijn er speeltoestellen op het kampeerterrein aanwezig en is camping altijd voorzien van een zwembad of privéstrand. Ook zijn er campings met een compleet zwemparadijs. Je kunt met je eigen tent of caravan kamperen, maar het is ook mogelijk om een accommodatie, zoals een luxe SunLodge, te huren op de camping.

Het weer

Het eiland Lošinj heeft een zeer prettig klimaat waar de temperaturen in augustus kunnen oplopen tot 30 graden. Perfect weer om te kamperen op de camping!

Populaire campings Mali Lošinj