Ga naar de homepage

Camping Noord-Holland - Nederland

Op een camping in Noord-Holland hoef je je geen moment te vervelen. Prachtige kustplaatsen, historische parels als Haarlem en Alkmaar en natuurlijk de toeristentrekker Amsterdam wachten op je in deze veelzijdige kustprovincie! Dat betekent dus zowel uitwaaien op het strand als genieten van mooie steden en de natuur. In Noord-Holland gaan ontspanning en inspanning hand in hand.

Hier aan de kust …

Op veel campings in Noord-Holland geniet je van een of meerdere stranden in de buurt. Denk aan bekende badplaatsen als Bloemendaal, Zandvoort en Wijk aan Zee. In de zomer beleven veel toeristen hier pret in het water en op het strand, maar ook als het minder warm is kun je leuke dingen doen. Wat dacht je van een mooie wandeling op het strand of in de duinen? Heerlijk om uit te waaien en goed tot rust te komen. En in de lente gaan de eerste strandtentjes open en kun je heerlijk lunchen met uitzicht. Sportievelingen zullen in de golven verschillende watersporten beoefenen, zoals surfen en zeilen.

Lees meer

Tip: Callantsoog is een van de allermooiste badplaatsen van ons land. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes naar en door deze plaats. Fiets ook eens naar natuurgebied het Zwanenwater. Hier kun je vogels spotten en een kijkje nemen bij de grote natuurlijke duinmeren. In het voorjaar zijn er prachtige bloeiende tulpenvelden rond Callantsoog.

De natuur van Noord-Holland

Het kust- en duingebied kenmerkt de natuur van de provincie. Maar er is zoveel meer om te ontdekken. Zo zijn er zes recreatiegebieden in Noord-Holland: Het Twiske, Alkmaarder en Uitgeestermeer, Geestmerambacht, Spaarnwoude, Landschap Waterland en Groengebied Amstelland. Hier vind je onder andere grote veenplassen, meren, polders, weilanden, bossen en nog veel meer natuurschoon. In deze groene omgeving is allerlei vermaak mogelijk. En er is veel te zien. Denk aan varen met een fluisterboot, picknicken aan het water, ontspannen op verschillende strandjes, fietsen langs typische stolpboerderijen en karakteristieke dorpjes, paardrijden door de bossen en nog veel meer.

Als je van bloemen houdt, is Noord-Holland ook een geweldige vakantiebestemming. Zeker in maart, april en mei. Dan kun je namelijk naar De Keukenhof. Wie kent het niet? Je ziet hier de mooiste aangelegde bloementuinen. Maar ook de bollenvelden in de omgeving zijn in lust in oog wanneer de bollen in bloei staan. Het perfecte decor voor een wandeling of fietstocht.

Meer dan alleen Amsterdam

Uiteraard is een bezoekje aan Amsterdam leuk voor het hele gezin. Je vindt er tal van prachtige musea (waaronder een aantal bizarre) en het is al een beleving op zich om rond te lopen door deze bruisende stad met zijn historische grachten en panden. Je kunt er ook heel goed winkelen en terrassen. En maak ook eens een boottochtje om de stad vanaf het water te bewonderen. Heb je de hoofdstad al wat te vaak gezien? Dan hebben we nog meer tips, want Noord-Holland is zoveel meer dan Amsterdam!

Denk bijvoorbeeld eens aan provinciehoofdstad Haarlem en kaasstad Alkmaar. Beide steden met veel karakter en prachtige historische gebouwen. Voor meer Hollandse taferelen is een bezoek aan de Zaanse Schans – een openluchtmuseum met molens aan het water van de Zaan – de moeite waard. Of laat jezelf op De Dijk in Volendam vereeuwigen in traditionele klederdracht. Dat moet je toch een keer gedaan hebben?

Tripjes naar Texel en Den Helder

Het Waddeneiland Texel hoort ook bij Noord-Holland. Het is een leuke bestemming voor een dagtrip. Op het eiland kun je unieke ervaringen opdoen zoals wadlopen of garnalenvissen met een kotter. Kenmerkend voor het grootste Waddeneiland van het land zijn de schapen. Natuurlijk mag een bezoek aan de felrode vuurtoren tijdens je vakantie niet ontbreken. En een leuk en leerzaam uitstapje met het hele gezin is Ecomare, een natuurmuseum en zeehondenopvang. Met de boot vanaf Den Helder ben je binnen twintig minuten op Texel.

Over Den Helder gesproken, daar vind je ook een leuk uitje: het Helderse blotevoetenpad. Je leert er spelenderwijs meer over het gebied. Zo maken je blote voeten onder andere kennis met de Waddenzee, het boerenland en het moerassige Mariëndal. De tocht van 250 meter, uitgezet rondom een schapenweide, is uitdagend met een boomstammenpad, een speelduin, een stukje wad, een trekvlot, een loopgraaf en een wiebelbrug. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je onderweg een kijkje nemen in acht ontdekkisten, gevuld met materiaal om opdrachten te doen. Spannend!

Leuk feitje: de zon schijnt in Nederland nergens vaker dan in Den Helder en op Texel.

Campings in Noord-Holland

De meeste campings – en de meeste rust – vind je in de Kop van Noord-Holland. Je bent hier namelijk omringd door de Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer. Maar op de campings is het niet altijd rustig, daar is genoeg te beleven! Ga voor een camping met een zwembad, speeltuin en animatieteam zodat je kinderen genoeg te doen hebben. Want als zij het leuk hebben, heb jij ook een topvakantie.

Verbleven op EuroParcs Molengroet in Noord-Scharwoude in mei 2017

In deze regio kan je alle kanten op. Zee, strand, duinen leuke steden zoals Alkmaar en Den Helder. Museum broekerveiling is een leuk uitje in de directe omgeving.

9,0

Verbleven op EuroParcs Molengroet in Noord-Scharwoude in mei 2013

Het is een prachtige omgeving tussen Alkmaar en Schoorl. Mooie fietsroutes. Ook de omgeving van de camping is mooi. We komen zeker hier terug.

9,0

Populaire campings Noord-Holland