Ga naar de homepage

Camping Burgh-Haamstede

In het puntje van het Zeeuwse schiereiland Schouwen-Duiveland ligt Burgh-Haamstede. De stranden maken van dit plaatsje een toeristische trekpleister in de zomermaanden. Lekker zonnen op het strand, een frisse duik in de Noordzee, zandkastelen bouwen en misschien wel een paardritje. Maar dat is niet alles, want Burgh-Haamstede ligt ook nog eens vlak bij leuke kinderuitjes! Neeltje Jans, Aqua Mundo Port Zélande en Klimbos Zeeuwse Helden. Wat wordt het vandaag?

Naar het strand

Burgh-Haamstede heeft meerdere stranden. Een van de mooiste is het zandstrand van Westerschouwen. De natuur eromheen is ook prachtig: een heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Ben je liever actief dan dat je luiert op een handdoekje ...

Lees meer

Ga dan naar de stranden tussen Domeinen 3 en Duinhoevepad. Hier mag je namelijk het hele jaar door paardrijden! Een bijzonder natuurstrand is het Verklikkerstrand. Dit bestaat uit zandbanken, duinen met helmgras en een ondiepe zeebodem. Op een zandplaat in de buurt leven zeehonden.

Mooie gebouwen

Midden in Burgh-Haamstede ligt het indrukwekkende Slot Haamstede. Dit is een kasteel met slotgracht eromheen. In de omgeving ligt een natuurgebied met bossen en duinen. Als je dit wilt bezoeken, boek dan een tour met een gids. Dan kom je op alle mooiste plekjes! Ook de moeite waard: de Plompe Toren. Deze 23 meter hoge kerktoren ligt iets ten zuiden van Burgh-Haamstede. De toren is toegankelijk als uitkijkpunt. Verrekijker mee dus en turen maar.

Rijk van Nijmegen

Het hele gezin beleeft een hoop lol tijdens een vakantie in Zeeland. In en rond Burgh-Haamstede is er van alles te doen en zien. Ga bijvoorbeeld klimmen in Klimbos Zeeuwse Helden, iets onder Burgh-Haamstede. Tokkelbanen, touwladders, hindernissen en wiebelbruggen: nee, hier moet je geen hoogtevrees hebben!

Wie liever in een zwembad dan in zee zwemt, stapt in de auto voor een ritje naar Aqua Mundo Port Zélande. Je bent er al in een kwartiertje! Het zwembadcomplex is groot en compleet. Ga zwemmen, laat je meesleuren in de wildwaterbaan en overwin je angsten in de donkere Turbo Tunnel. Ontspannen kan in het Beauty Center. Leuk voor papa en mama.

Kindvriendelijke campingvakantie

Vakantie vieren op een steenworp afstand van Burgh-Haamstede? Dat kan perfect op Siblu camping de Oase! Deze groene familiecamping ligt op vier kilometer van Burgh-Haamstede. Kinderen zijn koning in het grote klimkasteel. En dan is er ook nog eens een enthousiast animatieteam. Vriendjes maken is trouwens supersimpel omdat er alleen families met kinderen en geen jongeren in groepen worden toegelaten. Dit zorgt voor een gezellige en veilige sfeer

Campings in de buurt van Burgh-Haamstede