Ga naar de homepage

Campings in Banjole Kroatië

Een rustgevende camping in een wonderschone omgeving met heerlijke restaurantjes aan de blauwe Adriatische Zee; dat is wat u krijgt als u op vakantie gaat naar Banjole. Het authentieke vissersplaatsje ligt vlak bij Pula en Medulin op schiereiland Istrië. De stranden lopen rustig af in de zee, zodat het hele gezin met een gerust hart kan genieten van een vakantie aan het water.

Lees meer

Vanaf de rustige campings in Banjole kunt u de prachtige natuurlijke omgeving bewonderen. Waar u ook bent in Banjole, u staat in een oogwenk op het strand. Het dorp is namelijk grotendeels omringd door water. De stranden zijn bijzonder kindvriendelijk, want de zee is ondiep. De omgeving is groen, waardoor een schaduwrijk plekje op het strand makkelijk te vinden is.

Het idyllisch vissersdorpje Banjole

Het idyllische dorp is niet heel groot, maar heeft voldoende voorzieningen zoals restaurantjes en ijssalons. Banjole staat welbekend om haar goede vis. Het is nog altijd een prachtig vissersdorpje en de vissers meren elke ochtend aan in de haven. Vertrek vroeg in de morgen van de camping om een verse vis te halen op de kade. Zo kunt u 's avonds een heerlijk lokaal gerecht koken op de camping!

Ontdek de wonderschone natuur

Tijdens uw kampeervakantie in Banjole kunt u een bezoekje brengen aan natuurpark Rt Kamenjak, een lang en smal schiereiland. Een wandeltocht over de zandpaden van het natuurgebied brengt u naar verborgen plekken. Hier geniet u in mooie baaien en op kleine strandjes van de ultieme zonvakantie. Zorg er voor dat u een rijk gevulde picknickmand meeneemt, want het hele gezin vermaakt zich hier makkelijk de hele dag. Ook zijn er verschillende activiteiten op dit schiereiland die geschikt zijn voor een gezinsvakantie.

  • Volg het dinosauruspad en bezoek de 98 miljoen jaar oude fossiele voetsporen van dinosaurussen bij Cape Grakalovac.
  • Pak de fiets en ontdek het twaalf kilometer lange 'Orchid trail' langs de kust of geef je op voor de spannende 'Full Moon'-fietstour, welke alleen in de zomer tijdens volle maan wordt georganiseerd.
  • Huur een kajak bij de Školjić Cove en bezoek de eilandjes van de Medulin Archipel. Of huur er een windsurfboard, want Kamenjak is een populaire windsurflocatie.

Terug op de camping in Banjole kunt u heerlijk uitrusten in uw accommodatie, tent of caravan. Met het zonnige weer in Istrië is het altijd wel tijd voor een barbecue; heerlijk met een lokaal gevangen vis.

Het kampeerweer

Buiten eten of badmintonnen? Met het zonnige weer in Banjole geniet het hele gezin van het buitenleven. In juli en augustus wordt het maximaal rond de 28 graden. Net iets buiten het hoogseizoen, in juni en september, kan de temperatuur oplopen tot 25 graden. Gedurende al deze maanden bereikt het zeewater een temperatuur tussen de 22 en 25 graden.

Campings in de buurt van Banjole