Ga naar de homepage

Camping Rovinj Kroatië

Genieten van een heerlijke, zonnige kampeervakantie op een camping in Rovinj, wie wil dat nu niet? Midden op een heuvel aan de westkust van het schiereiland Istrië vind je deze plaats met kleine straatjes en dicht op elkaar gebouwde huizen. De Adriatische Zee staat garant voor waterpret, maar ook het binnenland is prachtig. De mooie nationale parken en de andere kustplaatsen zoals Vrsar en Pula hebben namelijk veel te bieden.

Lees meer

Comfortabel kamperen

Een camping in Rovinj ligt in de prachtige, rustige natuur van Istrië. Je kunt je eigen kampeermiddel meenemen om een mooi plekje uit te zoeken op de camping of een accommodatie huren. Op verschillende campings kun je een luxe mobilehome of compleet ingerichte tent huren. Zo kun je je vakantie zo luxe en comfortabel maken als je zelf wilt. Met een zwembad, speeltuin, animatieprogramma en wifi zijn veel campings van alle gemakken voorzien.

Bezoek de historische stad

Ben je gesetteld in je accommodatie, tent of caravan? Dan is de stad een visite waard. Het is een historische plaats waar je heerlijk door smalle straatjes kunt struinen. De drie oude stadspoorten zijn een must see en ook de 18e-eeuwse Sint-Eufemiakerk gooit hoge ogen. Wandel door naar de oude haven en het Trg Maršala Tita-plein met zijn prachtige fontein.

Openluchtgalerie in de straten

In de haven liggen traditionele vissersbootjes verspreid tussen de vele rondvaartboten. Loop verder omhoog door de Grisiastraat naar het hoogste punt van de stad. In augustus is de straat een ware openluchtgalerie, dan hangen alle galeries hun kunst aan de muren. Een Istrische maaltijd bestel je in de achterafstraatjes waar je vele restaurantjes met terrassen treft. Of neem een lekkere maaltijd mee terug naar de camping.

Uitjes voor het hele gezin

Iets in het water of op het vasteland doen tijdens je kampeervakantie? Dicht bij Rovinj is er voor het hele gezin genoeg te beleven.

  • Wandelen langs baaien en valleien
    Het imposante natuurschoon van de Limbaai en de 35 kilometer lange Limvallei mag je niet missen. Fietsen, joggen of wandelen kan ook in het door zee omringde mediterrane park Zlatni Rt.
  • Duiken naar de Baron
    Altijd al binnen willen kijken bij een van de best bewaarde scheepswrakken? Bij Rovinj ligt het Oostenrijkse passagiersschip Baron Gautsch al meer dan honderd jaar op de bodem van de Adriatische Zee. Een duikcentrum dat uitjes organiseert naar dit onderwaterschip is te vinden in het Island Hotel Istra in Rovinj.
  • Kroatisch Madurodam
    Er is geen auto, trein of vliegtuig nodig om de rest van Kroatië te verkennen. Wandel in Mini Croatia Park door onder andere Split, Dubrovnik en Karlovac en bewonder alle mini-monumenten van Kroatië. Een ludieke manier voor kinderen om wat te leren tijdens hun kampeervakantie.

Het weer

In Rovinj is het in de zomer vaak heerlijk zonnig weer. Perfect voor een kampeervakantie en het buitenleven! In juli en augustus kan het 28 graden worden, maar in juni en september is het ook uitstekend met zo’n 25 graden. Zwemmen in de zee is aangenaam, want het water is rond de 24 graden.