Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Rovinj Kroatië

Genieten van een heerlijke, zonnige kampeervakantie op een camping in Rovinj, wie wil dat nu niet? Midden op een heuvel aan de westkust van het schiereiland Istrië vindt u kleine straatjes en dicht op elkaar gebouwde huizen. De Adriatische Zee staat garant voor waterpret, maar ook het binnenland is prachtig. De mooie nationale parken en de andere kustplaatsen zoals Vrsar en Pula hebben ook veel te bieden.

Lees meer

Comfortabel kamperen

Een camping in Rovinj ligt in de prachtige, rustige natuur van Istrië. U kunt uw eigen kampeermiddel meenemen en een mooi plekje uitzoeken op de camping, of een accommodatie huren. Op verschillende campings kunt een luxe mobile home of compleet ingerichte tent huren. Zo kunt u uw vakantie zo luxe en comfortabel maken als u zelf wilt. De camping doet er in ieder geval alles aan. Met een zwembad, speeltuin, animatieprogramma en wifi zijn veel campings van alle gemakken voorzien.

Bezoek de historische stad

Bent u gesetteld in uw accommodatie, tent of caravan? Dan is de stad een visite waard. Het is een historische plaats waar u heerlijk door smalle straatjes kunt struinen. De drie oude stadspoorten zijn een must see en ook de 18e-eeuwse Sint-Eufemiakerk gooit hoge ogen. Wandel door naar de oude haven en het Trg Marsala Tita-plein met prachtige fontein.

Openluchtgalerie in de straten

In de haven liggen traditionele vissersbootjes verspreid tussen de vele rondvaartboten. Loop verder omhoog door de Grisiastraat naar het hoogste punt van de stad. In augustus is de straat een ware openluchtgalerie, want alle galeries hangen hun kunst aan de muren. Een Istrische maaltijd bestelt u in de achterafstraatjes in een van de vele restaurantjes met terrassen. Of neem een lekkere maaltijd mee terug naar de camping.

Uitjes voor het hele gezin

Iets met water, op het land of in de natuur gaan doen tijdens de kampeervakantie? Dicht bij Rovinj is voor het hele gezin genoeg te beleven.

  • Wandelen langs baaien en valleien
    Het imposante natuurschoon van de Limbaai en de 35 kilometer lange Limvallei mag u niet missen. Fietsen, joggen of wandelen kan ook in het door zee omringde mediterrane park Zlatni Rt.
  • Duiken naar de Baron
    Altijd al binnen willen kijken bij een van de best bewaarde scheepswrakken? Bij Rovinj ligt het Oostenrijkse passagiersschip Baron Gautsch al meer dan honderd jaar op de bodem van de Adriatische Zee. Een duikcentrum dat uitjes organiseert naar dit onderwaterschip vindt u onder andere in Island Hotel Istra in Rovinj.
  • Kroatisch Madurodam
    Er is geen auto, vliegtuig of trein nodig om de rest van Kroatië te verkennen. Wandel in Mini Croatia Park door onder andere Split, Dubrovnik en Karlovac en bewonder alle mini-monumenten van Kroatië. Een educatieve en leuke manier voor kinderen om wat te leren tijdens hun kampeervakantie.

Het weer

In Rovinj is het in de zomer vaak heerlijk zonnig weer. Perfect voor een kampeervakantie en het buitenleven! In juli en augustus kan het 28 graden worden, maar in juni en september is het ook uitstekend met zo’n 25 graden. Zwemmen in de zee is aangenaam, want het water is rond de 24 graden.

Populaire campings Rovinj Bekijk campings

Populaire thema's Rovinj