Ga naar de homepage

Camping Pula Kroatië

Een kust vol idyllische baaien krijg je cadeau bij een vakantie op een camping in Pula. Deze Romeinse stad aan de kust van de Adriatische Zee is gevuld met historische poorten en kleurrijke mozaïeken. Prachtig om te zien! Pula ligt in het zuidelijke puntje van Istrië, een bijzonder gebied om te kamperen. Mooie steden die in de buurt liggen zijn Banjole en Medulin.

Voor een kampeervakantie met kinderen is het zonnige Pula perfect. Vlak bij de campings in Pula zijn er stranden die langzaam aflopen in de zee. Ideaal voor jonge kinderen en om op onderwateravontuur te gaan met een snorkeluitrusting. Maar natuurlijk kun je ook baantjes trekken in het zwembad op de camping. Voor pure ontspanning kun je ook een hengeltje uitgooien of internetten in een luie stoel bij je stacaravan of luxe SunLodge. Veel campings in Pula beschikken namelijk over wifi.

Lees meer

Romeinse bezienswaardigheden

Vanaf de camping maak je fantastische dagtripjes naar Pula. De meest interessante bouwwerken kun je bewonderen in deze eeuwenoude stad, de grootste van Istrië.

  • Amfitheater van Pula
    De meest wonderschone mozaïeken en kunstwerken van Poreč zie je in de Eufrasiusbasiliek. Het beroemdste gebouw van de stad is gebouwd in de zesde eeuw na Christus en is bijzonder imposant te noemen.
  • Tempel van Augustus
    Een ander goed bewaard overblijfsel uit de Romeinse tijd in Pula is de Tempel van Augustus. Een erg leuke aanvulling voor je dagtripje vanaf de camping.
  • Forum van Pula
    Het Forum van Pula ligt aan de voet van een heuvel vlak bij zee. Hier stonden vier tempels gewijd aan Augustus, Jupiter, Juno en Minerva. Alleen de Tempel van Augustus is goed bewaard gebleven.

Dagje uit op eiland Brijuni

Zin om tijdens je kampeervakantie een dagje uit te plannen naar een hele andere omgeving die toch heel dichtbij is? Pak dan de boot naar de eilanden van Nationaal Park Brijuni. Vanaf het stadje Fažana, dat naast Pula ligt, sta je in een kwartier op een van deze prachtige eilanden.

Bij aankomst kun je kiezen voor de bijzondere Veli Brijun-excursie. Een bezoek aan het safaripark met zebra’s en olifanten, een tweeduizend jaar oude ruïne in de baai, het archeologische museum in de citadel, een gids, en een tocht in een treintje; dit alles hoort bij dit spectaculaire excursiepakket. Ook het huren van een fiets of golfkarretje behoort tot de mogelijkheden. In het park zijn trouwens meer dan tweehonderd afdrukken van dinosauruspoten te vinden. Neem voor de lunch een rugtasje met lekkers mee of schuif aan in een van de vijf restaurants op het eiland.

Het weer

Een kampeervakantie met het gezin wordt gemakkelijk een succes in Pula. Je kunt er met het zonnige klimaat vaak buiten eten en ontspannen. In juli en augustus ligt het maximum op 28 graden. In juni en september kan de temperatuur oplopen tot 25 graden. De zee bereikt in deze maanden een aangename temperatuur van rond de 24 graden.