Ga naar de homepage

Camping Bardolino Italië

Gaat je met jouw kinderen op vakantie in Italië, dan is Bardolino een plek waar je zeker geweest moet zijn. De campings in Bardolino liggen aan de oostelijke oever van het Gardameer. Dit meer in het noorden van Italië is een van de mooiste vakantiebestemmingen van het land. In en aan het diepblauwe water kunnen je en jouw gezin genoeg waterpret beleven: je kunt er naar hartenlust zwemmen, varen en watersporten. Kamperen in Bardolino is actief genieten.

Lees meer

En dat allemaal in een werkelijk prachtige omgeving. De provincie Verona, waarin Bardolino is gelegen, kenmerkt zich door groene vlaktes met wijngaarden in het zuiden en het heuvelachtige begin van de Alpen in het noordelijke gedeelte. Iets boven Bardolino vind je de berg Monte Baldo. Via een kabelbaan kun je naar de top om de schitterende panorama’s over het Gardameer te aanschouwen. Het natuurschoon ligt voor je klaar om ontdekt te worden.

Bardolino’s bezienswaardigheden

Ieder jaar vallen er weer veel toeristen voor de charmes van het badplaatsje. Flaneer over de mooie boulevard of neem een heerlijk wijntje, de specialiteit van Bardolino, op een van de vele terrasjes in het centrum. Bardolino heeft enkele kerken die een bezoekje waard zijn:

 • San Zenokerk
  Op het eerste gezicht ziet de San Zenokerk er misschien niet zo heel bewonderenswaardig uit, maar toch heeft de San Zeno een bijzonderheid. Hij is gebouwd in de negende eeuw en is daarmee een van de oudste kerken in Italië.
 • San Severokerk
  De prachtige, oude, maar goed bewaard gebleven fresco’s in de San Severo zijn het bekijken waard.
 • San Nicolòkerk
  De San Nicolòkerk, gebouwd in de negentiende eeuw, staat trots en groots op het leuke San Nicolòpleintje. Dit neoclassicistische bouwwerk is misschien niet zo oud als de twee andere kerken, maar daardoor niet minder bijzonder.

Voor de kinderen zijn die kerken natuurlijk iets minder interessant. Ter compensatie kun je ze meenemen naar een van de grote pretparken in de buurt van Bardolino:

 • Gardaland
  Gardaland is het leukste pretpark van Italië. En het ligt op nog geen twintig minuutjes rijden van Bardolino! Met de spannende achtbanen, speelse shows en het grote aquarium is Gardaland dé plek voor jouw kinderen.
 • CanevaWorld
  Nog ietsje dichter bij de campings in Bardolino ligt CanevaWorld. Dit spectaculaire pretpark is opgesplitst in twee gedeelten: Movieland Park, waar je achtbanen kunt bedwingen in een filmsterrensfeer, en Caneva Aquapark, met zwembaden en glijbanen.

Openluchttheater Verona

In de buurt van Bardolino ligt een aantal cultuurrijke steden. Misschien wel de mooiste – en het dichtst bij jouw camping in Bardolino – is Verona. De gelijknamige hoofdstad van de provincie was in de tijd van het Romeinse Rijk een belangrijke stad. Dit is nog terug te zien aan bijvoorbeeld het amfitheater van Verona, dat op het Colosseum van Rome na het grootste amfitheater ter wereld is. Daarnaast maken de vele kerkjes, pleintjes en klassieke huizen van Verona een heerlijke plek om door te struinen. Verona, een ideale stad om de geschiedenis van Italië te leren kennen.

Sport, water en wifi bij de camping

Vanuit de campings in Bardolino sta je binnen enkele tellen op het strand aan het Gardameer. Wil je ontspannen op de camping, ga dan lekker een baantje zwemmen in een van de zwembaden of liggen zonnen op het privéstrand. Of even relaxen bij jouw stacaravan of camper is natuurlijk ook mogelijk. Zeker met de wifi-verbinding die veel campings in Bardolino hebben. Een actievere vakantie in Bardolino kan natuurlijk ook. Afgezien van de vele watersporten die aan het Gardameer kunnen worden beoefend, worden er op de campings sporttoernooien en wandel- en mountainbiketochtjes georganiseerd. En jouw kinderen hebben de tijd van hun leven met het animatieteam.

Het weer

Druiven groeien het beste bij veel zon. Geen wonder dat Bardolino zulke goede wijnen kent. In Bardolino wordt het al vroeg in het jaar zonnig en warm. In mei kan het er al rond de vijfentwintig graden zijn. Een heerlijke bestemming dus voor bijvoorbeeld de meivakantie, wanneer jouw kids vrij zijn van school.

Populaire campings Bardolino