Ga naar de homepage

Camping Peschiera del Garda Italië

Op het eerste gezicht is Peschiera del Garda misschien niet wat je ervan verwacht: geen schilderachtig dorpje met kleurrijke huisjes, heerlijke winkelstraatjes en oude, karakteristieke gebouwen. Al snel blijkt Peschiera del Garda dit wel degelijk te zijn. Een schitterend dorp aan het Gardameer met een prachtig centrum, waarin kan worden rondgestruind, geflaneerd, gegeten. En vooral waarin je in alle rust van jouw welverdiende kampeervakantie kunt genieten. Extra genieten is het op de campings in Peschiera del Garda, waar je jouw vakantie kunt spenderen in een mooie stacaravan of luxe SunLodge.

Lees meer

Het grote en grootse Gardameer

  • Peschiera del Garda ligt op een van de beste vakantieplekken van Italië, namelijk aan het Gardameer. Naar Peschiera del Garda ga je niet voor een strandvakantie, aangezien het zuidelijke gedeelte van het meer niet veel strand te bieden heeft. Dit betekent dat het strandje dat Peschiera del Garda wel degelijk heeft, niet direct zal overlopen van toeristen die vechten voor elke vierkante meter. Daarbij zijn de watersportmogelijkheden ontelbaar. Leuk voor het hele gezin!
  • Op nog geen tien minuutjes rijden ligt het pretpark Gardaland, het populairste pretpark van Italië. Met zijn spannende achtbanen en speciale kinderattracties is Gardaland heel leuk om met je kleine avonturiers naartoe te gaan.
  • Ben je op zoek naar een iets rustigere bezienswaardigheid? Dan is Santuario Madonna del Frassino misschien wel de juiste plek voor jou. In de kalme binnenhofjes van deze 16e-eeuwse bedevaartskerk ten zuidwesten van jouw camping in Peschiera del Garda kun je helemaal tot rust komen.

Steden nabij Peschiera del Garda

Peschiera del Garda is een uitstekend uitvalspunt voor verschillende stedentrips naar enkele indrukwekkende Italiaanse steden.

  • Verona
    Binnen een halfuurtje vanaf jouw camping in Peschiera del Garda ben je met de auto in Verona, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Verona was ten tijde van het Romeinse rijk, maar ook in de middeleeuwen, een belangrijke stad, iets wat terug te zien is aan de prachtige gebouwen en vele pleinen, zoals het Piazza del Signori.
  • Mantua
    Niet veel verder, maar meer ten zuiden van Peschiera del Garda, ligt de stad Mantua. Ook deze stad staat bol van overblijfselen uit de Romeinse tijd, maar ook uit de middeleeuwen. Mantua is verkozen tot Hoofdstad van de Italiaanse Cultuur 2016.
  • Venetië
    Op anderhalf uur ten oosten van Peschiera del Garda ligt het romantische Venetië, waar je kunt genieten van de mooie renaissancistische gebouwen en uiteraard de vele kanalen.
  • Milaan
    Zelfs Milaan is vanaf jouw camping in Peschiera del Garda goed bereikbaar. Binnen twee uur ben je in deze prachtige stad. Niet alleen vind je ook hier de prachtigste gebouwen, zoals de dom van Milaan, en vele musea, maar Milaan staat ook nog eens bekend als heerlijke winkelstad.

Op de camping

Een camping aan het mooiste meer in Italië, wie wil dat nou niet? De campings in Peschiera del Garda liggen nagenoeg aan het Gardameer; een ideale locatie dus voor de zwemmers en watersporters. Zwemmen kan natuurlijk ook in een van de mooie zwembaden op de campings. Elke camping heeft er wel eentje. Ook zijn de meeste campings voorzien van een leuke speeltuin voor de kids en wifi.

Het weer

Peschiera del Garda heeft een stabiel klimaat. De zomers zijn er warm en droog, de temperaturen kunnen makkelijk tot boven de dertig graden stijgen. Een kampeervakantie in Peschiera del Garda is zo goed als gegarandeerd zonnig.

Populaire campings Peschiera del Garda