Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2017

Mooie groene en schone omgeving. De wegen waren goed en netjes begaanbaar.

7,0

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in juli 2017

Omgeving is vooral campings maar dit had ik van tevoren al gelezen. Jesolo is leuk. Eilandentrip Burano, Murano en Venetië is erg leuk en fijn als je dit al op de camping hebt geregeld! Gondeltrip moet je overslaan in Venetië want dat is gewoon een blokje om beton heen. Restaurantjes buiten de camping zijn ook leuk. Supermarkten genoeg in de buurt! Erg handig en veel gebruik van gemaakt.

7,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2017

Venetie lekker dichtbij. Caorle met treintje vanaf de camping handig te bereiken

7,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2017

Mooie regio... Je kan er leuk fietsen in richting van de lagune van Venetië. Ook een daguitstap naar Venetië is een aanrader

9,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2017

Omgeving zelf veel campings. Caorle dicht in de buurt waar veel leuke restaurants en winkeltjes zijn te vinden. Op klein uurtje een groot outlet center. Voordeel qua ligging is weinig problemen met files op wisseldagen.

8,0

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in juli 2017

Keuze uit zwembad en strand. Alles binnen handbereik. Dagje Venetië met de boot is aan te raden.

9,0

Populaire campings Venetië