Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in juli 2017

Keuze uit zwembad en strand. Alles binnen handbereik. Dagje Venetië met de boot is aan te raden.

9,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2017

Caorle was leuk maar wij vonden er verder niet veel te zien in de omgeving....je moest echt n stuk rijden

6,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juni 2017

Dicht bij Venetië, voor de rest geen spectaculaire dingen in de buurt

7,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juni 2017

Het nabijgelegen Lido di Jesolo is leuk om heen te gaan en met de boot naar Venetië.

7,0

Verbleven op Camping San Francesco in Caorle in juni 2017

Met de auto naar punto sabbioni en van daaruit met de boot naar Venetië.

6,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in april 2017

Venetië is erg leuk. Omgeving van de camping zelf is redelijk saai

7,0

Verbleven op Camping Village Marina di Venezia in Cavallino-Treporti in april 2017

Venetië is prachtig, goed te bereiken met de boot. Lido di Jesolo is een mooie badplaats met een lange boulevard en winkelstraat. Voor de rest weinig aansprekende sites om te bezoeken

7,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in april 2017

Rustige, natuurlijke omgeving. Prachtige venetie, lekkere wijnen proeven in de buurt, aanbod v supermarkten en lekker eten.

9,0

Populaire campings Venetië