Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in augustus 2016

In de directe omgeving is weinig te doen. Er zijn veel campings en huizen. Positief is het lange strand en de mogelijkheid om met de boot naar Venetië of andere eilanden te gaan.

7,0

Verbleven op Camping Village Marina di Venezia in Cavallino-Treporti in augustus 2016

De regio is niet heel spannend, uitstapje naar Venetië, Murano en Burano is de moeite. Lido di Jesolo misschien ook nog, maar verder is het geen cultuurrijk deel van Italië.

6,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2016

Het gebied rondom de camping is redelijk. Maar uitstapje naar Venetië en bekende Lido's is zeker aanrader. Ook zijn er shoppingcentra in de buurt.

7,0

Verbleven op Camping Village Marina di Venezia in Cavallino-Treporti in juli 2016

Leuk aan de schiereiland. Hierdoor veel water, pier en strand rondom. Dit is ook een aandachtpunt als je de omgeving buiten de camping wilt verkennen, waar je 20km moet rijden om van het schiereiland af te komen. TIPS: 1. Zorg dat je zondagavond niet met de auto richting het vasteland gaat. De Italianen komen vrijdag en zondagavond gaan ze massaal naar huis, wat zorgt voor kilometers stilstaande file. 2. Haal ook eens lekkere groente en fruit van de locale kraampjes langs de weg. Overheerlijke watermeloen en smaakvolle zongerijpte tomaten!

5,0

Populaire campings Venetië