Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in september 2013

Gelegen in een toeristisch gebied. Maar 5 minuten vanaf het vertrekpunt van de boot naar Venetië. Veel supermarkten in de omgeving.

8,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in augustus 2013

Het is een typische vakantie omgeving met Venetië op vaarafstand.

8,0

Verbleven op Camping Laguna Village in Caorle in augustus 2013

Dorpje in de buurt wat aan te fietsen is, leuk langs een rivier te fietsen en lekker groot strand.

7,0

Verbleven op Camping San Francesco in Caorle in augustus 2013

Venetië is heel goed zelf aan te rijden en supermarkten zijn in de buurt.

8,0

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in augustus 2013

Rustige omgeving ondanks dat er veel campings zijn. Allerlei voorzieningen zoals diverse supermarkten, restaurants dicht in de nabije omgeving.

6,0

Verbleven op Camping Ca'Savio in Cavallino-Treporti in augustus 2013

Activiteiten te plannen bij de receptie, op 3 kilometer afstand gaat er een boot naar Venetië, mooie plaatsen in de omgeving.

10,0

Verbleven op Camping Oasi in Sottomarina in augustus 2013

In de buurt van een aantal leuke stadjes/steden: Chiogga, Venetië, Padua, Monselice. Vlak bij de Adriatische Zee.

7,0

Verbleven op Camping San Francesco in Caorle in augustus 2013

Caorle zelf is een leuk plaatsje en als je 30 minuten met de auto rijdt dan ben je in Jesolo ook erg leuk om naar toe te gaan.

8,0

Populaire campings Venetië