Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Oasi in Sottomarina in juli 2019

Een mooie regio met mooie, zowel rustige als drukke plaatsen, maar nogal ver van de grotere steden en beperkt om te fietsen

0,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2019

Caorle is een leuk plaatsje, de directe omgeving was verder niet indrukwekkend.

0,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2019

Mooie omgeving met veel water, je komt makkelijk in Venetië. Wel heel veel muggen!

0,0

Verbleven op Camping Village Marina di Venezia in Cavallino-Treporti in juli 2019

Leuk stadje (Jeselo) op 15 km is tevens de enige leuke grote plaats in de buurt waar sávonds wat te beleven valt; en zoals altijd de overloed aan agressieve muggen...

0,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2019

Om wat van de omgeving te zien heb je wel een auto nodig. Tenzij je het niet erg vind om met het openbaar vervoer te reizen. Plaatsen als Venetie, de kleine eilanden, Padova en Treviso zijn een aanrader.

0,0

Verbleven op Camping Oasi in Sottomarina in juli 2019

De camping ligt net onder Venetie en aan het prachtige adriatische kust met mooie stranden en het zeewater is net een warm bad heerlijk

0,0

Populaire campings Venetië Bekijk 15 campings

Populaire plaatsen Venetië

Populaire thema's Venetië