Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2019

De zee is top, buiten het park niks te doen. Wel fijn dat er supermarkten in de buurt waren

0,0

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in juli 2019

Cavallino, strand zonder boulevard, alleen via campings te bereiken, niet vanaf de weg toegankelijk.

0,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2019

Buiten Venetië, het bezoeken van een paar eilanden en het verkennen van de lagune vonden wij niet dat er veel uitstapjes waren die je als gezin kan doen. Ik bedoel dan de actieve vakantieganger. Cultuur en historie is er voldoende. Anders dan andere vakanties bleven we meer op de camping.

0,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juni 2019

Regio Cavallino. Buiten de camping is weinig te beleven. Veel vervallen huizen, drukke weg. Er is een fietspad. Venetie is wel de moeite waard om te bezoeken.

0,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juni 2019

Landschap is redelijk eentonig (veel akkerbouw) en cultuurtechnische is er ook niet heel veel te bewonderen. Caorle is een leuk plaatsje met een gezellig centrum. De overige badplaatsen zijn gewoon typische badplaatsen: lange stranden met veel hotels en parallel daaraan één lange winkelstraat.

0,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in augustus 2018

Mooie omgeving. Wij hadden veel last van de camping er naast veel lawaai.

7,0

Verbleven op Camping Italy in Cavallino-Treporti in augustus 2018

Buiten het mooie strand/kustlijn is er in de omgeving weinig te beleven.

7,0

Populaire campings Venetië Bekijk 15 campings

Populaire plaatsen Venetië

Populaire thema's Venetië