Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Malibu Beach in Lido di Jesolo in augustus 2018

De omgeving is niet veel bijzonders, plaatsje Caorle is de moeite waard om te bezoeken. De grote winkelstraat in Jesolo, leuk om mee te maken, maar alle winkels komt op het zelfde neer.

7,0

Verbleven op Camping Oasi in Sottomarina in augustus 2018

Vooral de markt van Chioggia op donderdag is een aanrader (7.00 tot 13.00 uur)

9,0

Verbleven op Camping Village Cavallino in Cavallino in augustus 2018

Venetië is leuk voor een dagtrip. Kan je met de boot naar toe. Verder hebben wij nog een dag gefietst. Verhuur zit bij de camping.

8,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2018

In de directe omgeving is Caorle een aanrader, het aquapark in Jesolo is erg mooi en natuurlijk Venetië. Op loopafstand is er niets bijzonders te doen.

7,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2018

De omgeving zelf is niet zo mooi. Ga met de boot naar Venetië en doe de tocht Murano-Burano-Torcello als je wilt genieten van de omgeving. Camping is echter zo compleet dat je minder weg gaat.

6,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2018

Wij waren al eerder in deze regio geweest en hebben toen Venezie en de andere hotspots bezocht. Deze keer ging het om een strandvakantie voor onze tienerkleinkinderen en dat was het.

9,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2018

Voor mij persoonlijk te weinig te bezichten in de buurt, we gingen er wel voor de derde keer heen, dus hebben niks meer bezocht, maar je kan wel de overzicht nemen naar Venetië en de omliggende eilandjes en het dorpje Lido de gesolo.

6,0

Populaire campings Venetië Bekijk 15 campings

Populaire plaatsen Venetië

Populaire thema's Venetië