Ga naar de homepage

Camping Venetië Italië

Campings in Venetië bieden je een romantisch verblijf onder de Italiaanse zon. In deze wereldberoemde stad zult je jouw ogen uitkijken. Venetië is gebouwd op 120 eilandjes en omgeven door water. Maak een boottochtje door de grachten, struin langs de oude gebouwen en geniet van de rust op jouw camping. Venetië zal jouw hart verwarmen!

Lees meer

Campings Venetië: Bezienswaardigheden

In de meest romantische stad van Italië hangt een bijzondere sfeer, die je moet gaan ontdekken vanaf jouw camping. Venetië met zijn vele kanalen, prachtige bouwwerken en smalle steegjes zal je niet snel vervelen. Er is ontzettend veel te aanschouwen:

  • Basiliek van San Marco
    Een indrukwekkend bouwwerk in Venetië is de kathedraal San Marco. Dit fraaie godsgebouw dateert uit 1050 en is een lust voor het oog. Binnen kun je het beroemde altaarstuk Pala d’Oro, dat voorzien is van edelstenen bezichtigen.
  • Dogepaleis
    In dit paleis, gelegen aan het San Marcoplein, woonde vroeger de Doge, de leider van de republiek Venetië. Het Dogepaleis is inmiddels een prachtig museum. De fundamenten van dit fraaie gebouw stammen uit de 9e eeuw.
  • Basiliek van Santa Maria della Salute
    Deze koepelkerk in barok-stijl waarvan de bouw in 1687 voltooid werd, is een fraaie verschijning. De basiliek staat langs het Canal Grande, precies op de plek waar dit belangrijkste Venetiaanse kanaal overgaat in de zee. Een prachtig stadsgezicht!

Alle prachtige ervaringen en indrukken die je in de stad opdoet kun je afwisselen met wat rust aan zee of op jouw camping. Lido is een strand buiten Venetië waar je kunt genieten van het heerlijke Italiaanse klimaat zonder alle drukte van het Mekka van de romantiek!

Luxe kamperen in Venetië

Wil je graag van alle gemakken voorzien zijn op jouw vakantie? Venetië bied je de mogelijkheid om het nieuwe luxe kamperen, oftewel Glamping, te ontdekken. Op meerdere campings rondom Venetië kun je een van onze prachtige SunLodges huren.

Een verblijf in eigen tent of caravan is uiteraard ook mogelijk. Net als het huren van een nette chalet, bungalowtent of stacaravan. Venetië heeft voor iedere kampeerder een plekje. Jouw kinderen komen eveneens aan hun trekken op de camping. Venetië heeft meerdere campings met een zwembad, speeltuin en animatieprogramma.

Verbleven op Camping Oasi in Sottomarina in juli 2018

Geen bijzondere omgeving qua natuurschoon. Chioggia is een leuk plaatsje met voldoende winkeltjes en om s'avonds een terrasje te pikken. Voor Venetië kun je de boot nemen vanaf Sotto Marina (1,5 uur)

7,0

Verbleven op Camping Ca'Savio in Cavallino-Treporti in juli 2018

Jesolo is erg leuk lange winkelstraat/boulevard je kunt er heerlijk eten. Venetië 30 min met de boot. Tickets op de camping maar ook bij de opstap in punto sabbioni (auto parkeren 7 euro). 2 uur rijden naar Verona en Trieste maar de moeite waard. Fietsen doen ze op de weg naast de auto's. Fietsen zijn te huur op de camping.

8,0

Verbleven op Camping Union Lido in Cavallino in juli 2018

Jeso de lido is op korte afstand een mooie winkelstad. Verschillende mooie boottochten te maken naar Venetië, burano of Murano.

7,0

Verbleven op Camping Oasi in Sottomarina in juli 2018

Omgeving is niet geweldig. Camping is voornamelijk op zwembad en strand georiënteerd.

6,0

Verbleven op Jesolo Mare Family Camping Village in Jesolo in juli 2018

Niet ver van Venetië; leuke marktjes ; mega waterpark met spectaculaire glijbanen. Qua achterland is het niet echt bijzonder, maar de zee is fantastisch!

9,0

Verbleven op Camping Pra'delle Torri in Caorle in juli 2018

Doordat de camping zoveel voorzieningen heeft is de omgeving voor ons minder belangrijk. Caorle ligt dichtbij en is wel een bezoek waard als je van winkelen houdt.

7,0

Verbleven op Camping Ca'Savio in Cavallino-Treporti in juli 2018

In Ca Savio is niet heel veel te doen. Je kunt wel makkelijk uitstapjes doen naar Murrano, Burrano en Venetië. Ook in Jesolo is het erg gezellig.

6,0

Populaire campings Venetië