Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Rijnland-Palts Duitsland

Heerlijk vakantie vieren in Duitsland op een camping? Rijnland-Palts (Rheinland-Pfalz) kent prachtige campings waar u kunt genieten van een ontspannen, veelzijdige kampeervakantie. Deze streek is een van de meest romantische gebieden van Duitsland met haar glooiende heuvels, mooie wijngaarden en oude stadjes langs kronkelende rivieren.

Lees meer

Campings in Rheinland-Pfalz

Kinderen zullen zich uitstekend vermaken tijdens een vakantie in Rijnland-Palts. Er is vaak een zwembad, speeltuin en enthousiast animatieteam aanwezig op de campings. Rheinland-Pfalz geeft u de mogelijkheid om te kamperen met uw eigen tent of caravan, maar u kunt ook een mobile home of bungalow huren.

Kamperen in de natuur

U wilt kamperen in de natuur op een mooie camping? Rijnland-Palts kent een zeer gevarieerd landschap. Richting het zuidwesten ligt de prachtige Eifel, een bosrijk gebied vol kratermeren en bergriviertjes. Hier kunt u lekker wandelen vanaf de camping. De Eifel is echt een paradijs voor wandelaars.

U kunt ook heerlijk fietsen langs de rivieren de Rijn, Nahe, Moezel, Lahn, Saar en Ahr. Campings in Rheinland-Pfalz aan deze rivieren bieden de mogelijkheid om een kano te huren. Overal geniet u van de spreekwoordelijke gastvrijheid en openheid van de Rijn.

Campings in Rheinland-Pfalz zijn ook een goed uitgangspunt om een wijnproeverij te bezoeken. De streek is het centrum van de Duitse wijn en wordt dan ook wel de ‘Wijngaard van Duitsland’ genoemd.

Ontdek de eeuwenoude stadjes

De streek kent een aantal steden die leuk zijn om te bezoeken tijdens uw vakantie. Rheinland-Pfalz heeft prachtige natuur, maar u vindt er ook een aantal prachtige bezienswaardigheden.

 • Trier
  Een bezoek aan de oudste stad van Duitsland mag niet ontbreken tijdens uw verblijf op de camping. Trier ligt aan de Moezel en is een sfeervolle stad. De Romeinse tijd is hier nog in veel bouwwerken zichtbaar. Het beroemdste is de Porta Negra.
 • Mainz
  Mainz is ook een bezoekje waard vanuit de camping. Mainz is de hoofdstad van de streek. De stad heeft een prachtige binnenstad met als belangrijkste monument de dom van Mainz. Mediastad is – tv-zenders als ZDF zijn hier gevestigd – de bijnaam van Mainz, ook vindt u er grote wijnkelders.
 • Saarburg
  U zult ontdekken dat Saarburg, gelegen in de regio Saarland, een wonderschone, romantische en pittoreske oude stad is. Midden in de stad stroomt een waterval, geheel in Franse sfeer.
 • Bitburg
  Niet ver van de Belgische grens en St. Vith, rivier de Moezel en het natuurpark Zuid-Eifel vindt u Bitburg. Bier is uiteraard hetgeen waar deze leuke stad om bekend staat!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden. Rheinland-Pfalz grenst aan Frankrijk, Luxemburg en België. Een vakantie in Rijnland-Palts kunt u prima combineren met een bezoek aan een van deze landen. In het bijzonder, maar vooral in het westen en noorden van het land, spelen de wijn en de Rijn een belangrijke rol in het toerisme.

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2017

Prachtige natuur!! Mooie bossen, kloof, grotten.(veel dingen ong. Op 45 minuten rijden) fijn zwembad bij de camping. In het dorpje een supermarkt,ijssalon en tankstation. Iets verder ook grotere supermarkten. Veel wilde dieren gezien. Fossielen gevonden. Ook genoeg dieren en attractie parken in de buurt.

10,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2017

Mooie omgeving, achter elke heuvel een ander uitzicht. Meer dan genoeg te doen in de omgeving, van wandelen tot dierentuinen tot grotten etc. Duitsers zijn zeer gastvrij en vriendelijk. Er worden heerlijke grote porties geserveerd voor een lage prijs. Je voelt je welkom in Duitsland.

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in augustus 2017

Mooie natuurgebieden. Stad Trier zeker een bezoek waard.

7,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2017

De regio is prachtig. Mooie heuvels en leuke dorpjes. Binnen een straal van 30 km is er genoeg te doen. Eiffelzoo, Wolf-en adelaar park, Bittburg. Erg mooi, dat heeft de vakantie nog een beetje leuk gemaakt.

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2017

Mooie natuur en alle faciliteiten in de buurt zelfs op loop afstand.

8,0

Verbleven op Campingpark Eifel in Waxweiler in juli 2017

De camping lag in een rustig plaatsje. Jammer vond ik dat er niet zoveel winkels waren.

7,0

Populaire campings Rijnland-Palts Bekijk 5 campings

Oude Romeinen in Duitsland

Het verbluffende Trier, met zijn talloze Romeinse overblijfselen, is een heerlijke kampeervakantiebestemming. Niet alleen de stad, maar ook de mooie natuuromgeving heeft veel te bieden.

Meer weten? Lees onze blog.

Populaire plaatsen Rijnland-Palts

Populaire thema's Rijnland-Palts