Ga naar de homepage

Campings aan de Bodensee

Je hebt vast wel eens gehoord van de Bodensee (Nederlandse naam: Bodenmeer). Dit gigantische meer ligt in Duitsland, in het grensgebied met Oostenrijk en Zwitserland. Ook Liechtenstein en Frankijk liggen niet al te ver weg. Het meer bestaat eigenlijk uit twee gedeelten: de Obersee en de Untersee. Daartussen ligt een kanaal. Als je op zoek bent naar een vakantie vol waterpret, kom dan kamperen aan de Bodensee!

Lees meer

Plekken aan het meer

Het meer wordt op veel plekken omringd door prachtige natuur: bergen, bossen, bloemen en nog veel meer. En dan zijn er ook nog allerlei stranden om te ontspannen. En dan zie je in de verte ook nog de indrukwekkende bergtoppen van de Alpen! Naast natuur is er ook veel cultuur te zien en te beleven. Bijvoorbeeld in de boeiende steden Konstanz (Duitsland), Friedrichshafen (Duitsland) en Bregenz (Oostenrijk).

In het middeleeuwse Konstanz kun je heerlijk rondslenteren en historische gebouwen bekijken. Vooral de elfde-eeuwse kathedraal is een blikvanger. Friedrichshaven is de thuishaven van het bijzondere zeppelin-museum. En Bregenz heeft een wereldberoemd openluchttheater met een podium op een eiland in het meer. Verder kun je naar het bloemeneiland Mainau, waar een barokslot uit de dertiende eeuw ligt. Bij aankomst in Mainau kun je als gezin een speurtocht volgen om het eiland te ontdekken. Neem een kijkje bij de kinderboerderij, de vlindertuin, de knikkerbaan en de speeltuin.

Kindvriendelijke uitstapjes

Kijk goed om je heen, of beter gezegd: in de lucht, als je bij de Bodensee bent. Hier zie je namelijk nog zeppelins rondvaren! In Friedrichshaven is een landingsplek. Ook leuk: een middagje naar pretpark Ravensburger Spieleland. Het park heeft verschillende thema’s en is de perfecte mix tussen een attractiepark en een speeltuin. Dierenvriendjes mogen een bezoekje aan de Affenberg, een natuurpark vol loslopende apen, niet overslaan. Je vindt er ook ooievaars en herten. 

De skywalk in Allgäu is niet voor mensen met hoogtevrees. Dit boomkroonpad ligt op een veertig meter hoge berg. Hier geniet je van een geweldig uitzicht op de Bodensee en de Zwitserse Alpen. Ook vind je er nog een klimparcours, speeltuin en blotevoetenpad. Ook spannend: een razendsnel  ritje in een rodelbaan. Dit kan bij Alpsee Bergwelt. Deze rodelbaan is de langste van Duitsland. En natuurlijk moet je het meer op en in. De beste manier? Huur een stoere waterfiets met glijbaan!

Het hele jaar door vakantie!

Rondom de hele Bodensee zijn een aantal campings te vinden. Kamperen aan het meer is ideaal voor watersportliefhebbers. Surfen, zeilen, varen, duiken; net waar je zin hebt. Of je gaat lekker zwemmen. Het water is in de zomer namelijk gemiddeld 23 graden. Het is sowieso aangenaam vakantie vieren in dit deel van Duitsland, want in de zomer schijnt het zonnetje volop. Goed weer dus voor een wandel- of fietstocht. Langs de Bodensee ligt een 250 kilometer lange fietsroute die vanaf de meeste campings goed te bereiken is: de Bodensee Radweg.

Maar ook in de winter is het goed toeven aan de Bodensee. Dan veranderen de bergen rondom het water in een winterwonderland. Skiën, langlaufen, snowboarden of schaatsen. Jong en oud kunnen dan genieten van wintersport. En gezellig: rondom de Bodensee zijn veel  stadjes met kerstmarken en winterevenementen, zoals concerten en feesten in kerken en kastelen.

Campings in de buurt van Bodensee