Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Schwäbische Alb Duitsland

Campings in de Schwäbische Alb liggen tussen indrukwekkende bergen, pittoreske dorpjes, kastelen, burchten en ruïnes. In deze regio valt genoeg te beleven op en nabij uw camping. Schwäbische Alb is een prachtig middelgebergte (tot 1000m) in Zuidwest-Duitsland waar de natuur en cultuur u vele mogelijkheden bieden.

Lees meer

Campings Schwäbische Alb: kamperen in het groen

Schwäbische Alb ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. In de winter doet Schwäbische Alb dienst als geliefd wintersportgebied, maar zomers kunt u in deze regio ook erg goed kamperen. Campings in de Schwäbische Alb zijn dan ook een goede uitvalsbasis voor tal van uitstapjes en bezienswaardigheden.

Ongerepte natuur vindt u in overvloed rondom uw camping. Schwäbische Alb is bij uitstek ideaal voor een actieve vakantie. Naast wandelen op een van de vele prachtige wandelroutes die dit gebied rijk is, kunt u ook kiezen voor wat meer spanning en een middag gaan rotsklimmen of kanoën op de rivier de Große Lauter.

Na een actieve dag bezig zijn in de natuur vindt u uw welverdiende rust op de camping. In de Schwäbische Alb kunt u uiteraard verblijven in eigen tent of caravan, maar u kunt ook een prachtige stacaravan huren. Ook kunt u in een van de vele thermenbaden, bijvoorbeeld de Albthermen in Bad Urach, even heerlijk ontspannen.

Cultuur nabij uw camping: Ulm, Stuttgart en Ellwangen

De Schwäbische Alb heeft een behoorlijke dosis cultuur voor u in petto. Er bevinden zich tal van leuke steden in de buurt van uw camping. Hier kunt u lekker genieten en van de Zuid Duitse keuken en cultuur. Echte aanraders zijn:

  • Stuttgart
    Op ongeveer vijftig kilometer van de Schwäbische Alb vindt u de 6de stad van Duitsland. Stuttgart heeft een paar echte ‘must-sees’, waaronder de Television Tower en het klassieke Königsbau met een voorkant van 135 meter.
  • Ulm
    Ulm heeft een van de grootste historische binnensteden van Duitsland. In Ulm vindt u veel moderne kunst, bezoek bijvoorbeeld de Kunsthalle Weishaupt. Maar ook de Munsterkerk, de hoogste kerktoren ter wereld, zult u zeker heugen.
  • Ellwangen
    In dit gebied is er geen stad romantischer dan Ellwangen. Ellwangen kenmerkt zich door charmante straatjes en pleinen, prominente herenhuizen en fraaie kerken. Breng hier een dagje door en laat u betoveren.

Trek eropuit en ontdek nog veel meer schatten rondom uw camping. Kirchheim, Sigmaringen en Bad Urach zijn ook plaatsen om te bezichtigen tijdens uw vakantie in de Schwäbische Alb.

Populaire campings Schwäbische Alb Bekijk 1 campings

Populaire thema's Schwäbische Alb