Ga naar de homepage

Camping Puy-de-Dôme Frankrijk

Dit bergachtige gebied, midden in de Auvergne, is de thuishaven van vele actieve kampeerders. En terecht, want vanaf de camping in Puy-de-Dôme kun je prachtige wandelingen en fietstochten maken door een groen, fris landschap. Steden als Clermont-Ferrand en Thiers liggen dichtbij en in het hoogseizoen is het er altijd zonnig. Ideaal!

Lees meer

Alles voor een ontspannen vakantie

Kamperen bij een kasteel of pal aan het water, op jouw vakantie in Puy-de-Dôme is het allemaal mogelijk. En als je kiest voor een verblijf in een stacaravan, hoef je ook nog eens weinig in te pakken. Zo heb je bij aankomst op de camping direct al een vakantiegevoel! Aan ontspanning is op de campings in Puy-de-Dôme geen gebrek. Met een groot zwembad, kinderanimatie en diverse activiteiten voor jong en oud komt iedereen goed tot rust. Geniet daarnaast ook van al het moois dat er in de omgeving te zien is:

  • Clermont-Ferrand
    Van een afstandje zijn ze al te zien, de twee spitse, zwarte torens van kathedraal Notre Dame de l’Assomption van Clermont-Ferrand. Leuk om te bezoeken! Vlak bij de kathedraal ligt de Jardin Lecoq. Dit prachtig aangelegde park leent zich goed voor een lekkere picknick of drink wat in het Pavillon Lecoq.
  • Thiers
    Middeleeuwse vakwerkhuisjes en sfeervolle straatjes sta je te wachten bij een bezoek aan Thiers. Het stadje is van oorsprong een nijverheidsstad, waar messen werden geslepen en kleding werd gemaakt. Tegenwoordig kun je onder leiding van een gids langs alle historische plekken wandelen die iets met die nijverheid te maken hadden. Deze wandeling is slechts 3 km en is ook met kinderen leuk om te doen.
  • Puy-de-Dôme
    De regio dankt zijn naam aan de 1465m hoge vulkaan die midden in de Auvergne ligt. Het heuvelachtige gebied om de hoge vulkaan is prachtig groen en een mooi wandelgebied voor de actieve avonturiers. Vanaf Aydat kun je ook met ezeltjes een tocht door het gebied maken, erg leuk om met kinderen te doen.

Vulcania attractiepark

Altijd al alles willen weten over vulkanen? Kom dan eens naar het Vulcania attractiepark. Hier vind je diverse films over het vulkanische gebied rondom de Auvergne, kun je een geiser van dichtbij bekijken, in een krater kijken en sporen van dinosaurussen bewonderen. Het park is ook leuk voor gezinnen met kinderen en vanaf de camping is het park goed te bereiken.

Het weer

Door de ligging midden in een bergketen, kan het in Puy-de-Dôme wat vochtiger zijn in de zomer dan op andere plaatsen in Frankrijk. Toch is het er ’s zomers zo’n 25 graden en schijnt de zon volop, waardoor kamperen in Puy-de-Dôme een goede keuze is. Ideaal om er vanaf de camping lekker op uit te trekken en de omgeving te ontdekken.

Verbleven op Camping Sandaya La Ribeyre in Murol in juli 2016

Murol is een gezellig dorpje middenin de bergen, prachtig landschap en mooi kasteel!

9,0

Verbleven op Camping Sandaya La Ribeyre in Murol in augustus 2014

Prachtige natuur om te wandelen, veel historie om te bezoeken (kerken en burchten) en lekker eten.

7,0