Ga naar de homepage

Camping Jura Frankrijk

Op een camping in Jura komt u volledig tot rust in hét merengebied van Frankrijk. Jura kent prachtige natuur waar naast rust, ook genoeg te doen is. Er zijn prachtige bossen waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. En u vindt er uitgestrekte meren, rivierdalen en unieke druipsteengrotten nabij uw camping. Jura is een adembenemende vakantieplek!

Lees meer

Campings Jura: wonderschone natuur

Een bergwandeling maken vanaf uw camping? Jura, ook de naam van het oude berggebied, kent vele indrukwekkende wandelroutes. Daarnaast leent het gebergte zich zeer goed voor mountainbiken en mountainsports, zoals raften, kajakken of canyoning.

U kunt natuurlijk in uw eigen tent of caravan kamperen. Jura biedt echter ook een breed aanbod aan campings waar u een accommodatie kunt huren: een bungalow, luxe mobile home of stacaravan.

Waterpret in Jura

Jura staat ook bekend als het merengebied van Frankrijk. Vaak vindt u dan ook een meer in de buurt van een camping in Jura. Meren, zoals Lac de Vouglans en het Lac de Chalain, zorgen voor veel vertier. U kunt er wilde watersporten, zoals surfen, zeilen en kanoën, beoefenen.

U kunt er natuurlijk ook lekker zwemmen. Hoewel het verlaten van uw camping in Jura eigenlijk niet nodig is als u verkoeling zoekt. De meeste campings in het gebied hebben namelijk een zwembad.

Genieten vanaf uw camping

Volop profiteren van de natuur is een must tijdens een verblijf op de camping. Jura heeft echter nog veel meer bezienswaardigheden die u niet mag missen:

  • Historische steden
    Zoek eens de cultuur op vanaf uw camping. Jura kent steden vol oude gebouwen en leuke musea. Bezoek bijvoorbeeld Arbois, Clairvaux les Lacs of Dôle.
  • Delicatessen uit Jura
    De Franse keuken is wereldberoemd, ga dus lekker uit eten vanaf uw camping. Jura is de streek waar de Raclette kaas en de wijn Vin de Jaune vandaan komen.

Een vakantie in Jura staat voor wonderschone natuur en cultuur, genieten van Franse delicatessen en een geweldige tijd op de camping.

Verbleven op Camping Le Moulin in Patornay in juli 2013

Mooie natuur, bergen, rivieren, meren en een prachtige waterval vlakbij (Cascades du herisson).

7,0

Populaire campings Jura