Ga naar de homepage

Camping Cantal Frankrijk

Op de camping in Cantal sta je in het hart van de prachtige Auvergne. Dit heuvelachtige gebied is ontzettend groen, heeft meerdere meren en schilderachtige riviertjes. Ideaal voor rustzoekers, vissers, fietsers en wandelaars. Steden als Aurillac, Murat en Saint-Flour zijn dichtbij.

Lees meer

Veelzijdig Cantal

Tijdens jouw kampeervakantie in Cantal kun je onbekommerd genieten van al het moois dat de natuur en omgeving je te bieden heeft. Campings in Cantal zijn voorzien van een lekker zwembad waar je heerlijk kunt ontspannen. In het hoogseizoen wordt er voor de kinderen vaak animatie georganiseerd, dus naar de kinderen heb je geen omkijken. Zo kan jong en oud genieten van een welverdiende vakantie. Als je de omliggende natuur wilt verkennen, pak dan de auto, of huur fietsen bij de camping. Er is in de regio van Cantal nog genoeg te ontdekken.

  • Puy Mary
    Cantal staat bekend om zijn bergachtige landschap. De Puy Mary is, met 1.783 meter een van de hoogste bergen van het departement. Door het natuurgebied rondom de Puy Mary kun je eindeloos wandelen en fietsen, maar een autorit door het gebied heen loont ook de moeite, neem dan bijvoorbeeld het stadje Le Falgoux als beginpunt. Voor een fenomenaal uitzicht is het beklimmen van de Puy Mary een must. Gelukkig kan dat deels met de trap. Moe na die klim? Rust dan lekker uit onder het genot van een hapje of drankje bij Le Chalet du Puy Mary.
  • Garabit viaduct
    Gustav Eiffel ontwierp niet alleen zijn beroemde toren, maar ook dit grote spoorwegviaduct. Deze spoorbrug loopt over de rivier de Truyère. Van april tot november en met kerst is de brug verlicht. In het hoogseizoen is het mogelijk om onder leiding van een gids de brug te bezichtigen.
  • Cantalse kastelen
    Net als in de rest van Frankrijk, zijn er in Cantal verscheidene kastelen te vinden. Rijd bijvoorbeeld eens naar het Chateau de Conros, vlak bij Aurillac, niet alleen de binnenkant is de moeite waard, buiten het kasteel vind je prachtige tuinen.

De kaasboerderij van Loubaresse

Naast heerlijke wijnen staat Frankrijk bekend om zijn voortreffelijke kaas. Maar hoe maken ze die kaas eigenlijk? Dat kun je ontdekken op deze kaasboerderij La Ferme au Fromage, waar alles uitgelegd wordt over het werken op het land en de kaasproductie. Bijkomend voordeel voor de kinderen, is dat er allerlei dieren rondlopen op de boerderij die ze van dichtbij mogen bekijken.

Het weer in Cantal

Cantal heeft ’s zomers heerlijke temperaturen voor een ontspannen kampeervakantie. Met zo’n 25°C kun je zowel een lange wandeling door het Cantalgebergte maken, of luieren aan het campingzwembad.