Ga naar de homepage

Camping Franche-Comté Frankrijk

In deze Franse regio ben je omgeven door natuur tijdens jouw verblijf op de camping. Franche-Comté heeft glooiende heuvels en eindeloze bossen vol met riviertjes. Heerlijk om te wandelen of lekker te mountainbiken vanaf jouw camping. Franche-Comté nodigt uit tot actief zijn, maar dat kan worden afgewisseld met cultuur en ontspannig. Want ook daar loopt Franche-Comté van over!

Lees meer

Campings Franche-Comté: Bezienswaardigheden en buitensporten

Hoewel veel kampeerders voor de natuur naar de regio komen, is er ook heel wat cultuur te ontdekken nabij uw camping. Franche-Comte kent tal van mooie steden:

  • De wijnstad Arbois
    Arbois staat bekend om haar wijnen en alleen daarom al een bezoek waard tijdens een verblijf op de camping. Arbois heeft ook schattige oude straatjes en mooie gebouwen.
  • Het culturele Dole
    Zin in musea en leuke restaurants? Dole is dan de juiste stad om te bezoeken. Je vindt hier ondermeer een mooie basiliek en een school uit 1582.
  • Het idyllisch Vesoul
    Dit middeleeuwse stadje ligt tegen de heuvel La Motte en is erg leuk voor een bezoek vanaf jouw camping. Vesoul heeft prachtige 16e en 18e-eeuwse huisjes.

Franche-Comté is ook de regio waar je het gebied Jura vindt. Hierin ligt het beroemde Juragebergte en tal van mooie meren. Visliefhebbers en watersporters zitten dus goed op een camping in Franche-Comte.

Kamperen in Franche-Comté

Geen zin om jouw eigen tent of caravan mee te nemen naar de camping? Franche-Comté heeft tal van andere mogelijkheden. Zo kun je - geheel van alle gemakken voorzien - een stacaravan, tent of luxe mobile home huren.

De streek is uitermate geschikt voor een gezellige gezinsvakantie. Met een zwembad, speeltuin en een leuk animatieprogramma beleven jouw kinderen een geweldige tijd op de camping. Franche-Comte is zowel op het gebied van natuur als cultuur een perfecte vakantiebestemming!

Verbleven op Camping Les Bords de Loue in Parcey in augustus 2017

Dole is een zeer mooie stad dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Voor andere bezienswaardigheden moet je in de auto stappen om te bezichtigen

8,0

Verbleven op Camping Le Moulin in Patornay in juli 2017

Mooie groende regio met veel mooie meren, verder veel leuke activiteiten/bezienswaardigheden in de regio.

8,0

Verbleven op Camping Les Bords de Loue in Parcey in juli 2017

Citadel + dierentuin in Besancon. Dijon erg mooi Dole wel mooie stad, wat uitgestorven. Merengebied (Chalain) erg mooi, wel eindje rijden.

7,0

Verbleven op Camping Du Bois de Reveuge in Huanne-Montmartin in augustus 2016

De omgeving is heel mooi en rijk aan oude burchten en landhuizen. Jammer is dat de kleine dorpen leeglopen, daardoor gaat veel moois verloren

8,0

Verbleven op Camping Les Bords de Loue in Parcey in augustus 2016

Mooi gebied, met veel uitwijkt mogelijkheden. In directe omgeving is niet heel veel toe doen, hiervoor met met een ca. 50 a 60 km rijden.

8,0