Ga naar de homepage

Camping Bourgondië Frankrijk

Wil je in de prachtige natuur lekker tot rust komen op een leuke camping? Bourgondië is dé Franse streek waar dat kan. Ontspannen kun je afwissen met actief de streek verkennen en culturele uitstapjes vanaf jouw camping. Bourgondië heeft glooiende heuvels en karakteristieke wijngaarden. Drink je graag een wijntje op de camping? Bourgondië is dan de juiste vakantiebestemming voor je!

Lees meer

Campings Bourgondië: actief in de Morvan

In de streek vind je het berggebied Morvan. Campings in de Bourgogne liggen veelal in de buurt van dit natuurpark. De Morvan is een dichtbebost gebied met veel riviertjes en meren. En prachtige wijngaarden waar uiteraard geproefd moet worden.

Er zijn genoeg activiteiten te doen vanaf een camping in de buurt van de Morvan. Zo kun je hier wandelen, fietsen en wilde kanotochten maken, maar ook paardrijden, klimmen, paintballen en golven.

Voor kinderen is kamperen in Bourgondië ook erg leuk. Lekker zwemmen, voetballen en jeu de boules spelen. Jouw kroost kan heerlijk ravotten op de camping. Bourgondië heeft voor ieder wat wils.

Culturele tripjes vanaf jouw camping

Naast activiteiten biedt de regio ook een hoop cultuur. Bourgondië kent tal van leuke steden vol bezienswaardigheden die makkelijk vanaf de camping te bezoeken zijn:

  • Dijon
    Dijon is rijk aan geschiedenis en natuurlijk vooral bekend van zijn mosterd, er zijn tal van redenen om Dijon te bezoeken vanaf jouw camping in Bourgondië. Bezoek bijvoorbeeld het Musée des Beaux Arts en de Église Notre Dame.
  • Auxerre
    In deze stad, aan de rivier Yonne, kun je heerlijk paraderen over de boulevards en de indrukwekkende middeleeuwse stadswallen bekijken. Ook staan er een aantal bezienswaardige kerken in Auxerre.
  • Lyon
    Net buiten Bourgondië ligt een van de grootste Franse steden. Lyon is vaak prima bereikbaar vanaf jouw camping. Bourgondië verlaten om een dagje te winkelen in deze mooie stad moet je zeker niet nalaten.

Een dagje met de kinderen weg van jouw camping? Bourgondië heeft leuke animatieparken waaronder Touroparc en Parc des Combes. Je en jouw kinderen zullen een onvergetelijke vakantie in Bourgondië beleven!

Populaire campings Bourgondië