Ga naar de homepage

Camping Provence-Alpes-Côte d'Azur Frankrijk

Campings in Provence-Alpes-Côte d’Azur worden veel bezocht, omdat je overal in een mum van tijd op het strand ligt. Het grote aantal zonuren in de regio trekt sinds jaar en dag vele toeristen naar de camping. Provence-Alpes-Côte d’Azur telt veel leuke steden vol winkels en smaakvolle restaurants. Ga genieten van een overheerlijke vakantie in Provence-Alpes-Côte d’Azur!

Lees meer

Campings Provence-Alpes-Côte d’Azur: wandelen en fietsen

Wil je graag op fietsvakantie? Provence-Alpes-Côte d’Azur is daar een prima regio voor. Door het aantrekkelijke landschap - de lavendelvelden, heuvels en bergen – zijn allerlei prachtige fietsroutes aangelegd. Je kunt tevens goed wandelen in de buurt van uw camping.

Provence is wat activiteiten aangaat van alle markten thuis. Wat dacht je van hiken, raften of bergbeklimmen nabij jouw camping? Mont Ventoux, bekend van de wieleretappes, kan een leuke uitdaging zijn voor sportieve kampeerders. Vraag op jouw camping naar meer informatie.

Je kunt natuurlijk ook de auto pakken vanaf jouw camping. Provence-Alpes-Côte d’Azur laat zich op verschillende manieren ontdekken. Al rijdend langs de kust of richting de Franse Alpen ontdek je de mooiste plekjes.

Cultuur nabij uw camping

Er zijn tal van leuke dagtripjes die je kunt maken vanaf jouw camping. De Provence zit vol met resten uit de Romeinse tijd. Steden die een bezoek waard zijn:

  • Pausenstad Avignon
    Een stad die zeker niet mag ontbreken tijdens een verblijf op de camping: Avignon. In deze, vroeger pauselijke stad vind je talloze monumenten.
  • Amfitheaters in Arles en Orange
    Wil je de Romeinse tijd proeven vanaf jouw camping? Arles en Orange hebben beiden prachtige amfitheaters waar de roerige geschiedenis weer tastbaar wordt.
  • Havenstad Saint-Tropez
    Mede door Brigitte Bardot werd dit stadje een populaire plek aan de Côte d’Azur. Bezoek de stad vanaf jouw camping. Saint-Tropez heeft een boeiend verleden.

Je kunt wanneer je gaat kamperen in de Provence een kampeerplek of een mooie accommodatie huren, zoals een stacaravan, mobile home of Bungalow.

Provence biedt ook de kinderen een leuk verblijf op de camping. Provence heeft campings die over een zwembad, speeltuin en animatieteam beschikken!

Populaire campings Provence-Alpes-Côte d'Azur Bekijk 12 campings

Camping Camping de Bérard

Camping Camping de Bérard

Camping Le Roustou

Camping Le Roustou

Populaire regio's Provence-Alpes-Côte d'Azur

Populaire thema's Provence-Alpes-Côte d'Azur

Marseille: havenstad vol kunst en cultuur

Aan de zonnige Côte d'Azur ligt de oude havenstad Marseille. Geniet hier van de rijke cultuur, de beroemde culinaire specialiteiten en de talloze musea.

Maar geniet eerst maar eens van ons blogartikel over deze prachtige stad.