Ga naar de homepage

Camping Roquebrune-sur-Argens Frankrijk

Aan de zonnige kust van de Middellandse Zee ligt het plaatsje Roquebrune-sur-Argens. Het versterkte middeleeuwse dorp met zijn kleurrijke huisjes en mooie pleintjes ligt tussen het prachtige dorpje Les Issambres aan het kustgebied, en de bergachtige pijnboom- en eucalyptusbossen in het noorden, waartussen het dorp La Bouverie ligt. Samen vormen deze drie plaatsjes de gemeente Roquebrune-sur-Argens, een heerlijke kampeerbestemming. Kamperen in Roquebrune-sur-Argens doet u in een mooie stacaravan of een luxe SunLodge op een camping midden in de prachtige natuur.

Lees meer

Lac de l’Arèna en de rode berg

Misschien wel het mooiste gedeelte van Roquebrune-sur-Argens is de rode berg die boven het dorp uitstijgt. Aan de voet van deze berg, Rocher de Roquebrune genaamd, ligt het meer Lac de l’Arèna, een heerlijke plek om te watersporten of te zwemmen. Het fijne is dat de grote meute toeristen aan het strand van Saint-Tropez liggen, waardoor je in alle rust kunt genieten van het water. Je kunt het meer met de auto bereiken, maar een heerlijke wandeling of kanotocht over de rivier de Argens richting het meer is ook leuk.

Drie steden op ‘n rijtje

En deze drie steden hebben allemaal hun eigen karakter. Daarom is een stedentrip vanuit Roquebrune-sur-Argens dan ook een aanrader. Wanneer u langs de Middellandse Zeekust richting het oosten rijdt, komt u de volgende drie speciale steden tegen:

  • Cannes
    Filmstad Cannes is beroemd geworden om zijn jaarlijkse filmfestival. Eens per jaar in mei komen hier alle filmsterren bij elkaar; geen wonder dat Cannes toeristen trekt. Maar niet alleen de delegatie uit Hollywood is een trekpleister. Cannes heeft namelijk prachtige stranden en boulevards met een luxe jachthaven en villa’s. Een plaats om je ogen uit te kijken.
  • Antibes
    Antibes is een schitterende middeleeuwse stad aan de Middellandse Zeekust. Hier kunt u verschillende musea bezoeken, zoals het Picassomuseum, en bijzondere gebouwen als de kerk en de vuurtoren. Speciaal voor uw kinderen: in Antibes ligt Marineland, een van de grootste dolfinariums ter wereld.
  • Nice
    De rijke geschiedenis van Nice, de meest oostelijke plaats van de drie, heeft mooie gebouwen in de stad achtergelaten. Nice heeft met onder meer de Russische orthodoxe kerk en de Notre-Dame enkele prachtige kerken.

Kamperen in Roquebrune-sur-Argens

De campings in Roquebrune-sur-Argens liggen te midden van de mediterrane palm- en olijfbomen. Hier kunt u heerlijk sporten op een van de sportvelden, genieten van muziek en shows, of zwemmen in een zwembad met uitzicht op de groene bergen. Met een beetje geluk heeft u dit uitzicht ook vanuit uw stacaravan of kampeerplaats. Dan kunt u er meteen een mooie foto van maken en die doorsturen naar het thuisfront. Op de meeste campings in Roquebrune-sur-Argens kunt u namelijk gebruikmaken van wifi.

Het weer

Roquebrune-sur-Argens ligt dicht bij de Côte d’Azur, een van de zonnigste gebieden in Frankrijk. Ook op uw camping zal de zon schijnen! De temperatuur in de zomer bereikt met gemak de dertig graden, dus u kunt het er warm krijgen. Gelukkig zijn het Lac de l’Arèna en Middellandse Zee altijd in de buurt van uw camping in Roquebrune-sur-Argens, voor een verfrissende duik.

Verbleven op Camping Leï Suves in Roquebrune-sur-Argens in juli 2014

Lidl op 5 minuten rijden, Carrefour op 15 minuten, leuke dorpjes in de omgeving, redelijk dicht bij Cannes, Marineland (Antibes) en Aqualand (Fréjus). Strand op 30 minuten rijden.

7,0

Populaire campings Roquebrune-sur-Argens