Ga naar de homepage

Camping Castellane Frankrijk

In een van de mooiste gebieden van Frankrijk, het regionaal natuurpark Verdon, ligt Castellane. Dit sprookjesachtige plaatsje wordt met trots bewaakt door de Roc, een kalkstenen rots van bijna 200 meter hoog. Boven op de berg prijkt het lieflijke kapelletje Notre Dame du Roc. Binnen een half uur wandelen kunt u de top van de Roc bereiken, waar het uitzicht adembenemend is. Maar ook het uitzicht vanuit uw camping op de Roc zelf mag er wezen!

Lees meer

De Roc zet de toon voor de rest van het glooiende landschap. De prachtige bossen en kloven die doorkruist worden door de rivier de Verdon zijn ideaal voor mooie natuurwandelingen. Op het smaragdgroene water van de Verdonrivier en de meren in de buurt van Castellane kunt u met uw gezin de mooiste avonturen beleven. U kunt er motorbootjes, kano’s en kajaks huren om samen met uw kinderen de wateren van het natuurgebied te ontdekken.

Actieve gezinsuitjes

Castellane is dan ook een leuke plek om met de kids op vakantie te gaan. Het heeft verschillende mogelijkheden voor actieve uitjes met het hele gezin.

  • Gorges du Verdon
    Vooral op het meer van Saint-Croix-du-Verdon zijn vele mogelijkheden om voor kapiteintje te spelen. Hier eindigt de indrukwekkende Gorges du Verdon, een grote kloof uitgesleten door de sterk stromende rivier. Met een lengte van 25 kilometer is deze bewonderenswaardige Gorges du Verdon de op een na grootste kloof van Europa. En u kunt er super raften!
  • Adventure Forest
    Blijft u liever op het droge? In Adventure Forest reiken u en uw kinderen tot hoge hoogten. In de bomen van Castellane is het heerlijk klimmen en klauteren.

Stranden en steden vanuit Castellane

Waarschijnlijk kunt u geen genoeg krijgen van de schitterende bergen bij Castellane. Mocht u echter toch eens verlangen naar lange zandstranden en palmbomen van de Côte d’Azur, dan kunt u binnen anderhalf uur rijden in uw strandstoel aan de Middellandse Zee liggen. Aan de kust liggen daarnaast enkele interessante steden, die dit stukje rijden absoluut de moeite waard maken. Bezoek bijvoorbeeld Cannes, bekend om zijn jaarlijkse filmfestival en jachthaven, of de sprookjesachtige kathedralen van Nice.

Campings voor jong en oud

De gezellige campings in Castellane zorgen goed voor jong en oud. In de fijne zwembaden en op de speeltoestellen kan de jeugd zich prima vermaken. Daarnaast worden er vanuit de camping in Castellane spannende excursies georganiseerd: raften en kanoën op de Verdon. Liever iets rustiger? Bijna elke camping beschikt over wifi, dus surfen op het internet bij uw stacaravan of camper kan ook.

Het weer

In het zuiden van Frankrijk wordt u bijna altijd vriendelijk onthaald door de warme Franse zon. In Castellane is dit niet anders: uw kampeervakantie in Castellane is altijd zonnig. In de zomermaanden stijgen de temperaturen gemakkelijk tot boven de vijfentwintig graden. Heerlijk weer dus om verkoeling te zoeken in de Verdon of een van de mooie meren.