Ga naar de homepage

Camping Alpes-Maritimes

Flaneren op de boulevard van Nice of achter de schermen kijken bij het filmfestival in Cannes; op uw kampeervakantie in de Alpes-Maritimes is er aan leuke activiteiten geen gebrek. Met het strand dichtbij en de garantie op lekker weer is de Alpes-Maritimes een ideale kampeerbestemming voor het hele gezin.

Lees meer

Kamperen in Alpes-Maritimes

Vanaf een camping in Alpes-Maritimes is de azuurblauwe zee nooit ver weg. Een dagje zonnen op het strand of met het gezin een groot zandkasteel bouwen behoort dan ook tot de mogelijkheden. Voor de nodige ontspanning kunt u ook heerlijk luieren aan het campingzwembad of genieten van een goed boek op een beschutte plek bij uw stacaravan. Campings in Alpes Maritimes hebben ook aan de kinderen gedacht. Zo is er vaak kinderanimatie op de camping te vinden en zijn er diverse speeltoestellen waar kinderen hun energie kwijt kunnen.

Leuke steden in Alpes-Maritimes

De Alpes Maritimes staat bekend om bruisende steden als Cannes en Nice, die u op uw vakantie zeker niet mag missen. Naast die grote steden zijn er nog talloze andere leuke uitstapjes die met het hele gezin zeker de moeite waard zijn.

  • Natuurpark Mercantour
    Dit natuurpark is een van de zeven natuurparken van Frankrijk en ligt in het gelijknamige Alpengebied. Trek er met het gezin op uit om dit natuurpark te ontdekken. Het park leent zich goed voor een wedstrijdje dieren spotten. Er leven onder andere gemzen (een soort geit), hermelijnen, alpensteenbokken en moeflons. Niet alleen de diverse dieren zijn leuk om te zien, ook het landschap is prachtig!
  • Monaco
    In het zuidwesten van Alpes-Maritimes ligt het vorstendom Monaco. Dit kleine staatje heeft een prachtige haven die ‘s nachts mooi verlicht is. Vanaf de haven kunt u de oude vestingstad Monaco-Ville zien, die op een rots ligt. Het straatbeeld ademt een en al rijkdom uit, wat te zien is in de historische panden en sfeervolle straatjes. Degene die houdt van exclusieve winkels, is in Monaco aan het juiste adres, waar veel modeontwerpers hun eigen winkel hebben. Daarnaast kunt u er ook heerlijk eten, bijvoorbeeld Italiaans bij Beefbar Monaco of typisch Frans bij Quai des Artistes.
  • Marineland Antibes
    Ontmoet dolfijnen, geniet van orkashows of waan je midden tussen de haaien in een lange onderwatertunnel. Dit en meer is er te zien en te beleven in Marineland. Een bijzondere kans om samen met uw gezin de onderwaterwereld van dichtbij te ontdekken!

Filmfestival Cannes

Een jaarlijks terugkerend festival is het filmfestival van Cannes. Tijdens dit festival (derde week van mei) worden verschillende prijzen uitgereikt aan films, regisseurs en acteurs die iets bijzonders hebben weten neer te zetten. Gedurende dit festival staat de havenstad op zijn kop. Acteurs en actrices worden per limousine naar de rode loper gereden, dus bent u op dat moment in de buurt, dan kunt u zomaar Brad Pitt of Angelina Jolie tegen het lijf lopen!

Het weer in Alpes-Maritimes

Heel de zomer lang schijnt de zon in de Alpes-Maritimes. Met temperaturen tussen de 25°C en 30°C is het de ideale bestemming voor een zonvakantie aan het strand. Wilt u liever de omgeving ontdekken als het wat minder warm is? Bezoek Alpes Maritimes dan in het laagseizoen, wanneer het er zo’n 20 graden is.