Ga naar de homepage

Ma-vr 08.30 - 20.00 | Za 09.00 - 16.30 +31 (0) 488 45 42 45

Campings Embrun

Een kleine stad met een groots voorkomen, dat is Embrun. Gelegen aan Lac de Serre Ponçon, het grootste stuwmeer van Frankrijk en tussen de bekendere plaatsen Gap en Briançon. Kamperen in dit deel van de Hautes-Alpes, waar de mooiste natuur je altijd omringt, is een aanrader.

Lees meer

Kamperen dicht bij Embrun

Op een camping bij het gezellige en levendige dorp Embrun, heb je alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf altijd binnen handbereik. Mooie landschappen om te wandelen of te fietsen en waar je ook kijkt uitzicht op spectaculaire bergtoppen. Maar ook vele rivieren en meren om te watersporten. En altijd leuk op vakantie; genoeg typisch Franse dorpjes met elk hun eigen traditie.

Nice van de Alpen

Embrun heeft een mondaine uitstraling en heet daarom het “Nice van de Alpen”. Het is een combinatie die het stadje een eigen plek geeft in de omgeving. Die van de unieke positie op een rots, de centrale ligging en het pure karakter dat kenmerkend is voor in de bergen. Daar hoort bij dat je heerlijk kunt slenteren langs charmante dorpswinkeltjes en daarna plaats kunt nemen op een van de vele terrasjes.

Wat te doen in Embrun?

  • Een bezoek aan een van de belangrijkste religieuze monumenten van de Franse Alpen is in Embrun. De Notre-Dame-du-Réal kathedraal dateert uit de 12e en 13e eeuw.
  • Even wegdromen bij een panorama over het omliggende landschap en de intens blauwe berglucht, kan in de tuin van de aartsbisschop dicht bij de kathedraal.
  • Zwemmen, kajakken, zeilen of vissen? Daarvoor hoef je vanuit het stadscentrum slechts twee kilometer af te dalen naar het meer van Embrun.

Het weer in Embrun

Niet heel verrassend vanwege de ligging; Embrun heeft een bergklimaat. De winters zijn erg koud, maar in het voorjaar en de zomer is het prima kampeerweer. Niet heel warm, maar zeer aangenaam. Embrun heeft zelfs een van het droogste en zonnigste klimaat van de Franse Alpen.