Ga naar de homepage

Campings Embrun

Een kleine stad met een groots voorkomen, dat is Embrun. Gelegen aan Lac de Serre-Ponçon, het grootste stuwmeer van Frankrijk, en tussen de bekendere plaatsen Gap en Briançon. Kamperen in dit deel van de Hautes-Alpes, waar de mooiste natuur je altijd omringt, is een aanrader.

Lees meer

Kamperen dicht bij Embrun

Op een camping bij het gezellige en levendige dorp Embrun heb je alle ingrediënten voor een heerlijk verblijf altijd binnen handbereik. Mooie landschappen om te wandelen of te fietsen. Altijd uitzicht op spectaculaire bergtoppen. Maar ook vele rivieren en meren om te watersporten. En veel typisch Franse dorpjes met elk hun eigen traditie.

Nice van de Alpen

Embrun wordt, dankzij zijn mondaine uitstraling, ook wel het “Nice van de Alpen” genoemd. Het is een combinatie die het stadje een eigen plek geeft in de omgeving. Die van de unieke positie op een rots, de centrale ligging en het pure, kenmerkende bergkarakter. Daar hoort bij dat je heerlijk kunt slenteren langs charmante dorpswinkeltjes en daarna plaats kunt nemen op een van de vele terrasjes.

Wat te doen in Embrun?

  • Bezoek een van de belangrijkste religieuze monumenten van de Franse Alpen: de Notre-Dame-du-Réal kathedraal. Deze kathedraal dateert uit de 12e en 13e eeuw.
  • Even wegdromen bij een panorama over het omliggende landschap en de intens blauwe berglucht kan in de tuin van de aartsbisschop dicht bij de kathedraal.
  • Zwemmen, kajakken, zeilen of vissen? Daarvoor hoef je vanuit het centrum slechts twee kilometer af te dalen naar het meer van Embrun.

Het weer in Embrun

Niet heel verrassend vanwege de ligging: Embrun heeft een bergklimaat. De winters zijn erg koud, maar in het voorjaar en de zomer is het prima kampeerweer. Niet heel warm, maar zeer aangenaam. Embrun heeft zelfs een van het droogste en zonnigste klimaat van de Franse Alpen.

Campings in de buurt van Embrun