Ga naar de homepage

Camping Avignon Frankrijk

Avignon, gelegen aan de Rhône in de Zuid-Franse regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, is een echte cultuurstad. In het historische centrum, omringd door stadsmuren, staan de mooiste gebouwen uit vervlogen tijden. Zo kunt u wanneer u gaat kamperen nabij Avignon het Palais de Papes bezoeken, een enorm bouwwerk waarin de dienstdoende paus huisvestte. Verder is Avignon een zeer sfeervolle, groene stad, waarin de kampeerder zich snel thuis zal voelen.

Lees meer

Campings bij Avignon

De campings in de buurt van Avignon liggen op een prachtige locatie in de mooie Zuid-Franse natuur: in de bossen of dicht bij de Middellandse Zeekust. Op de campings is het een en al genieten. De ruime accommodaties of kampeerplaatsen zorgen voor een fijn verblijf dicht bij Avignon, het zwembad voor de nodige waterpret. Verder wordt er, met speeltuin en miniclub, ook aan de kinderen gedacht. De campings zijn niet extreem groot: ideaal voor een relaxte kampeervakantie.

Bezienswaardigheden

In Avignon is veel te bezoeken. Hieronder enkele van de mooiste bezienswaardigheden:

  • Palais de Papes
    Dit paleis, oorspronkelijk gebouwd als verblijfplaats voor pausen, zult u niet ontgaan tijdens uw kampeervakantie in Avignon. Het enorme bouwwerk is het grootste gotische gebouw in Europa uit de middeleeuwen. Een geweldige bezienswaardigheid; ook uw kinderen zullen hun ogen uitkijken.
  • Kathedraal van Avignon
    Naast het Pausenpaleis ligt de kathedraal van Avignon. De kathedraal is gebouwd in de 12e eeuw en in de loop der eeuwen uitgebreid. In de kathedraal vindt u de graven van enkele van de pausen die in Avignon hebben gewoond.
  • Pont d'Avignon
    Over deze beroemde brug, oorspronkelijk de Pont Saint-Bénézet geheten, kunt u niet in Avignon komen. De brug is namelijk slechts een restant van de oorspronkelijk 22 bogen lange overgangsweg. Desondanks, of misschien wel dankzij dit, is de brug helemaal het bekijken waard.

Campings in de buurt van Avignon