Ga naar de homepage

Camping Ardèche Frankrijk

Campings in de Ardèche zijn bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers. De streek in Zuid-Frankrijk kenmerkt zich door ruige bergen, bosgebieden, rivieren, kloven en grotten. Allemaal natuurschoon dat het hart van een actieve kampeerder sneller laat kloppen. Voor wie naar rust verlangt zijn er ook genoeg mogelijkheden nabij uw camping in de Ardèche.

Lees meer

Campings Ardèche: een actieve vakantie

Vaak kunt u op nog geen steenworp afstand van uw camping in de Ardèche bergbeklimmen, kanoën, op grottenavontuur of wandelen. Kamperen in de Ardèche is ook genieten van het warme en zonnige klimaat. Dat erg wenselijk is tijdens buitenactiviteiten.

De Ardèche kent tal van rivieren en u vindt er altijd wel een in de buurt van uw camping. Ardèche zelf is natuurlijk de populairste rivier en biedt op hete dagen welkome verkoeling. Zwemt u liever niet in een rivier? Veel campings in de Ardèche hebben ook een zwembad met glijbaan.

Wanneer u wilt gaan wandelen is het Nationaal Park Cevennen een aanrader. Het park is meestal goed bereikbaar vanaf uw camping. Ardèche, de rivier, heeft door de eeuwen heen een indrukwekkende kloof gemaakt. Deze Gorges de l’Ardèche telt veel grotten en is omringd door idyllische dorpjes.

Activiteiten in de Ardèche

Even genoeg van al het natuurgeweld in de Ardèche? Campings in het gebied liggen vaak nabij historische dorpjes. In Ruoms, Aubenas en Vallon Pont d’Arc kunt u gerust een dagje rondstruinen, winkelen en dineren. Verder zijn er in de zomermaanden een aantal interessante activiteiten in het gebied:

  • Fietstocht l'Ardèchoise
    In juni is er een zeer populaire fietswedstrijd door het gebied. Ook wel bekend als de Elfstedentocht van Frankrijk. Dus ook leuk voor mensen die niet zelf willen fietsen
  • Festival Vochora
    In juli/augustus is er in Tournon sur Rhône het populaire muziekfestival Vochora. Dit festival kent een breed scala aan muziek van jazz tot klassiek.
  • Luchtballonnen Montgolfière
    In augustus worden ballonnen ter lucht gelaten ter ere van de uitvinders van de luchtballon, de gebroeders Montgolfière.

Een leuke camping in de Ardèche kan voor iedere kampeerder een feest zijn. Avonturiers zijn er zeker op hun plek, maar ook rustige natuurliefhebbers zullen een fantastische vakantie beleven in de Ardèche.

Verbleven op Camping l'Ardechois in Saint-Sauveur-de-Montagut in juli 2018

De regio zelf is prachtig. Wij ervaren het wel al vervelend niet te weten dat je min.8 km slingerde slang naar beneden moet om boodschappen te kunnen doen.

8,0

Verbleven op Camping l'Ardechois in Saint-Sauveur-de-Montagut in juli 2018

Erg mooie omgeving. Op 8km afstand ligt het dorp St. Sauveur de montagut. Om daar te komen moet je 8km over een slingerweg. Soms was het wat minder leuk dat het niet dichterbij was en niet gemakkelijk te lopen. Het was daarentegen ook wel fijn om een eindje bij de bewoonde wereld vandaan te zijn.

8,0

Verbleven op Camping l'Ardechois in Saint-Sauveur-de-Montagut in juli 2018

Alles was schitterend mooi met veel mooie wandelroutes. Echter is alles op minimaal 30min afstand met de auto en persoonlijk ging ons dat na 2 wk toch wel een beetje tegenstaan.

8,0

Verbleven op Camping Domaine le Pommier - Ciela Village in Villeneuve-de-Berg in juli 2018

Zeer toeristisch rondom de Ardèche, maar wel prachtige kloven, grotten en rivieren. Leuke stadjes, maar wel erg warm waardoor je met kleine kinderen toch snel geneigd bent om je tijd vooral aan het zwembad of aan natuurwater te besteden.

8,0

Populaire campings Ardèche Bekijk 5 campings

Camping Les Arches

Camping Les Arches ****

De Franse keuken

U maakt echt kennis met een vakantieland wanneer u van zijn keuken geniet. Lees op ons blog van welke lokale specialiteiten u kunt smullen in Ardèche en andere Franse regio's.
Medrose Camping

Medrose Camping

Populaire plaatsen Ardèche

Populaire thema's Ardèche