Ga naar de homepage

Vallon-Pont-d'Arc in Frankrijk

Vallon-Pont-d’Arc is een toeristisch plaatsje barstensvol prachtige campings langs de beroemde rivier de Ardèche met zijn rotsboog over de rivier, de Pont d’Arc. De Ardèche nodigt uit om te genieten van het water en de directe omgeving. Stap eens in een kano, neem zwemkleding mee en ga met uw kinderen aan de oever spelen met emmer en schep.

Lees meer

De regio Ardèche is zowel ruig als vriendelijk. U kunt diverse outdooractiviteiten ondernemen, zoals kajaktochten op de Ardèche of in een van de zijriviertjes, wandelen, rotsklimmen en canyoning. In de omgeving kunt u prachtige dorpjes ontdekken zoals Balazuc, Vogüé, Ruoms, Largentière, les Vans, Aubenas voor uw grotere inkopen, Privas en nogastad Montélimar.

Gorges de l’Ardèche

De Ardèche in het algemeen en Vallon-Pont-d’Arc aan het begin van de Gorges de l’Ardèche in het bijzonder is een zeer geliefd vakantieoord voor kampeerders.

  • Rivier de Ardèche
    De rivier meandert tussen de plaatsjes Ruoms en Saint-Martin-d’Ardèche door de wereldberoemde Gorges de l’Ardèche, een honderden meters diep kloofdal met indrukwekkende rotsformaties. Absoluut hoogtepunt is een door de natuur ontstane boogbrug over de rivier, de Pont d’Arc.
  • Kanoën
    De grillige natuur met ruige bergmassieven, dichte bossen en bergstromen nodigen uit tot outdooractiviteiten. Voor kanotochten, zie Aigue Vive, voor uitdagende outdooravonturen, ga eens kijken bij Escapade Loisirs.
  • Lokale markten
    Bezoek vooral de gezellige lokale markten met streekproducten.

Omgeving Vallon-Pont-d’Arc

De Pont d’Arc en de Gorges de l’Ardèche zijn de grote trekpleisters, maar er is meer in de buurt. De Aven d'Orgnac is een bezienswaardige druipsteengrot bij Orgnac-l'Aven. De Grotte Chauvet Pont d'Arc, kortweg Chauvet is een meer dan 30.000 jaar oude grot vlak bij Vallon-Pont-d’Arc, met indrukwekkende rotsschilderingen.

Campings nabij Vallon-Pont-d’Arc

In dit gebied liggen veel campings prachtig in de natuur en veelal aan de rivier de Ardèche. De campings hebben actieve animatieteams en ook is er professionele begeleiding van outdooractiviteiten. Ideaal uitgangspunt voor uitstapjes en activiteiten.

Het weer

De Ardèche heeft een landklimaat met mediterrane invloeden. De zon schijnt overvloedig en de winters zijn niet echt koud. Toch kan de mistral, een harde en koude wind, de temperatuur iets laten dalen.

Campings in de buurt van Vallon-Pont-d'Arc