Ga naar de homepage

Camping Ardèche Frankrijk

Campings in de Ardèche zijn bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers. De streek in Zuid-Frankrijk kenmerkt zich door ruige bergen, bosgebieden, rivieren, kloven en grotten. Allemaal natuurschoon dat het hart van een actieve kampeerder sneller laat kloppen. Voor wie naar rust verlangt zijn er ook genoeg mogelijkheden nabij uw camping in de Ardèche.

Lees meer

Campings Ardèche: een actieve vakantie

Vaak kunt u op nog geen steenworp afstand van uw camping in de Ardèche bergbeklimmen, kanoën, op grottenavontuur of wandelen. Kamperen in de Ardèche is ook genieten van het warme en zonnige klimaat. Dat erg wenselijk is tijdens buitenactiviteiten.

De Ardèche kent tal van rivieren en u vindt er altijd wel een in de buurt van uw camping. Ardèche zelf is natuurlijk de populairste rivier en biedt op hete dagen welkome verkoeling. Zwemt u liever niet in een rivier? Veel campings in de Ardèche hebben ook een zwembad met glijbaan.

Wanneer u wilt gaan wandelen is het Nationaal Park Cevennen een aanrader. Het park is meestal goed bereikbaar vanaf uw camping. Ardèche, de rivier, heeft door de eeuwen heen een indrukwekkende kloof gemaakt. Deze Gorges de l’Ardèche telt veel grotten en is omringd door idyllische dorpjes.

Activiteiten in de Ardèche

Even genoeg van al het natuurgeweld in de Ardèche? Campings in het gebied liggen vaak nabij historische dorpjes. In Ruoms, Aubenas en Vallon Pont d’Arc kunt u gerust een dagje rondstruinen, winkelen en dineren. Verder zijn er in de zomermaanden een aantal interessante activiteiten in het gebied:

  • Fietstocht l'Ardèchoise
    In juni is er een zeer populaire fietswedstrijd door het gebied. Ook wel bekend als de Elfstedentocht van Frankrijk. Dus ook leuk voor mensen die niet zelf willen fietsen
  • Festival Vochora
    In juli/augustus is er in Tournon sur Rhône het populaire muziekfestival Vochora. Dit festival kent een breed scala aan muziek van jazz tot klassiek.
  • Luchtballonnen Montgolfière
    In augustus worden ballonnen ter lucht gelaten ter ere van de uitvinders van de luchtballon, de gebroeders Montgolfière.

Een leuke camping in de Ardèche kan voor iedere kampeerder een feest zijn. Avonturiers zijn er zeker op hun plek, maar ook rustige natuurliefhebbers zullen een fantastische vakantie beleven in de Ardèche.

Populaire campings Ardèche Bekijk 5 campings

Camping Les Arches

Camping Les Arches ****

De Franse keuken

U maakt echt kennis met een vakantieland wanneer u van zijn keuken geniet. Lees op ons blog van welke lokale specialiteiten u kunt smullen in Ardèche en andere Franse regio's.
Medrose Camping

Medrose Camping

Populaire plaatsen Ardèche

Populaire thema's Ardèche