Ga naar de homepage

Camping Drôme Frankrijk

Tijdens uw kampeervakantie in de Drôme kunt u een bergachtige omgeving verwachten, waarbij uitgestrekte lavendel- en zonnebloemvelden, olijfboomgaarden en druivenstruiken uw uitzicht kleur geven. De Zuid-Franse regio heeft haar naam te danken aan de rivier de Drôme, die dwars door het landschap heen slingert en zorgt voor de nodige verkoeling op een warme, zomerse dag.

Lees meer

Kamperen in de Drôme

Campings in de Drôme zijn van alle gemakken voorzien. Neem een duik in het campingzwembad, of kies voor een actieve middag op het volleybalveld, terwijl de kinderen zich vermaken bij de kinderanimatie of de miniclub. Zo is er voor een ieder wat wils. Niets is leuker dan de dag samen af te sluiten met een frietje of pizza in het campingrestaurant. Naast de talloze activiteiten op de camping, is er in de omgeving ook van alles te beleven.

  • Chocolade van Valrhona
    Groot liefhebber van chocola? Breng dan een bezoekje aan de chocoladefabriek van Valrhona in Tain l’Hermitage. Valrhona is een van de beste chocoladefabrikanten wereldwijd en produceert allerlei smaken en soorten chocolade. Bij hun fabriek in Tain l’Hermitage is ook een winkel waar ze al hun producten verkopen. Extra leuk is dat je de verschillende soorten chocolade ook mag proeven!
  • Grotte de Choranche
    De temperaturen kunnen in de Drôme hoog oplopen. Op zulke warme dagen kunt u heerlijk verkoeling zoeken door met het hele gezin de grotten van Choranche te bezoeken. Met een groot ondergronds meer met zuiver water en mooie ‘kamers’ van 30m² en 15 meter hoog heeft u niet in de gaten dat u onder de bergen van de Drôme door loopt.
  • Die
    Die is een oud Gallo-Romeins stadje, waarvan de geschiedenis nog in het straatbeeld terug te vinden is. Met oude pleintjes, middeleeuwse kerkjes en idyllische bruggetjes is het er zeer sfeervol. Het stadje heeft daarnaast allerlei leuke terrasjes die de moeite waard zijn, zoals O Dielettante bij Place de la Republique.

Het ideale paleis van postbode Cheval

Als postbode Joseph-Ferdinand Cheval in 1879 tijdens zijn postronde struikelt over een steen, besluit hij deze mee te nemen en die steen wordt het startpunt van zijn droompaleis. Cheval werkt van 1879 tot 1912 (33 jaar!) aan zijn ideale paleis. Het resultaat is vandaag de dag nog steeds in Hauterives te zien. Aanvankelijk wilde Cheval het paleis gebruiken als grafmonument, maar dit mocht niet van de overheid. Daarom bouwde hij op het kerkhof van Hauterives in een soortgelijke bouwstijl zijn eigen grafmonument.

Dwars door de wijngaarden

De Drôme is een bekende wijnstreek en de langgerekte wijngaarden zullen u tijdens uw kampeervakantie in de Drôme dan ook niet onopgemerkt blijven. Er zijn uitgezette wandeltochten die dwars door wijngaarden leiden waar de lekkerste Franse wijnen hun oorsprong vinden. Tijdens die tocht komt u langs wijnkelders en wijnboerderijen waar u de wijnen kunt proeven, met misschien een hapje of maaltijd.

Het klimaat in de Drôme

Een kampeervakantie in de Drôme is gegarandeerd van goed weer. Gelegen in het zuiden van Frankrijk, zijn de zomers er altijd lekker warm en heeft het vele zonuren.