Ga naar de homepage

Camping Haute-Savoie Frankrijk

Indrukwekkende bergmassieven, beboste heuvels, fonkelende meertjes: dat is Haute-Savoie. Deze regio, die grenst aan zowel Zwitserland als Italië, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Laat u tijdens uw kampeervakantie in Haute-Savoie verbluffen door de reusachtige Mont Blanc of het meer van Annecy, wandel en fiets door de enorme bossen of ontspan aan het water. Te midden van deze prachtige natuur liggen genoeg campings. In Haute-Savoie kunt u dus altijd wel een geschikt plekje vinden om te kamperen.

Lees meer

Het meer van Annecy

Het meer van Annecy is het op een na grootste meer van Frankrijk. Hier kunt u heerlijk dobberen op het water, paragliden vanaf de omringende bergen en bruinbakken in de Franse zon. In het oude stadje Annecy zijn talloze marktjes, steegjes en kleurrijke huizen. Fijn om na een dagje spenderen aan het meer op je gemak te bezoeken. Aan het meer van Annecy is dus voor alle leeftijden iets te doen.

Mont Blanc

Haute-Savoie heeft ook de eer de op een na hoogste berg van Europa en de hoogste top van de Alpen te mogen herbergen: de Mont Blanc. Vanaf een afstandje is de Mont Blanc al indrukwekkend genoeg, laat staan wanneer u hem van dichtbij bewondert. Het Alpengebied, dat een groot deel van Haute-Savoie bestrijkt, is een hemelse streek voor de wintersporter, en ook voor de wandelaar zijn de Alpen in lente en zomer zeer geschikt voor lange, intensieve of ontspannen wandelingen.

In de Franse bomen

De beboste heuvels in Haute-Savoie zijn perfect voor klimparcours. In Haute-Savoie zijn die dan ook alom vertegenwoordigd. Dat is fijn, want voor de kinderen is een klimpartij een feest! Klimparcours in de buurt van uw camping in Haute-Savoie zijn bijvoorbeeld Tactiq Aventure en Les Aventuriers du Lac.

Een stukje Zwitserleven

Niet enkel voor het natuurschoon gaat u kamperen in Haute-Savoie. Aangrenzend aan de regio ligt namelijk Genève. In deze oude stad in het Franstalige gedeelte van Zwitserland vindt u de mooiste historische gebouwen, groene parken en – wederom – een groot meer: genaamd, hoe toepasselijk, het meer van Genève. En ook in Genève is er een klimparcours waar uw kinderen zich kunnen uitleven.

Kamperen in Haute-Savoie

Kamperen tussen de machtige bergen? Of u nu aan het meer van Annecy of aan het meer van Genève kampeert, op de campings in Haute-Savoie neemt u een duik in het mooie zwembad of zwemmeer terwijl u uitkijkt op de groene reuzen. Daarnaast zijn er veel sportgelegenheden en de animatie is top. En natuurlijk kan wifi op de camping niet ontbreken. U en uw kinderen zullen de tijd van hun leven hebben op de camping in Haute-Savoie.

Het weer

Haute-Savoie is zowel voor de wintersporter als de vakantieganger in het hoogseizoen een ideale vakantiebestemming. De Alpen zorgen in de winter voor lage temperaturen onder het vriespunt, waardoor je er heerlijk kunt skiën of snowboarden, terwijl de zomers aangenaam zijn met gemiddelde temperaturen rond de vijfentwintig graden. Tijdens uw vakantie in Haute-Savoie hoeft u zich over het weer dus geen zorgen te maken.

Verbleven op Camping Sandaya La Nublière in Doussard in juli 2016

Camping aan het meer maar je hebt goede uitvalswegen om niet altijd alleen maar in de drukke weg naar annecy aan te sluiten voor elke boodschap of uitje

10,0

Populaire campings Haute-Savoie