Ga naar de homepage

Camping Annecy

Aan de voet van de Franse Alpen ligt Annecy aan het glasheldere meer van Annecy. De camping in Annecy is een prima uitvalsbasis voor het ontdekken van de bergachtige omgeving, het meer en de leuke plaatsjes in de buurt.

Lees meer

Annecy is een gezellig stadje met oude straatjes, kleurrijke huizen en kanaaltjes. Hier komt u nog bijzondere winkeltjes tegen. Dat hebben meer kampeerders ontdekt, want in de zomer kan het hier erg druk worden met dagjesmensen. Verder vindt u hier kastelen, paleizen, prachtige tuinen en een heuse Pont des Amours. Romantisch, of niet?

Het meer van Annecy

In de ongerepte natuur kunt u fantastisch wandelen, picknicken, mountainbiken, paardrijden en zelfs parasailen. In de hoger gelegen delen kunt u op de bergstromen raften, kanoën en canyoning beoefenen. Heel spectaculair! Maar ook de meren zijn een ware traktatie, zoals het meer van Annecy (Lac d’Annecy) en het nabijgelegen Lac du Bourget. Uiteraard met leuke stranden en watersportmogelijkheden.

Omgeving Annecy

  • U bevindt zich op korte afstand van de Mont Blanc, de machtigste bergreus in West-Europa. Wandelen aan de voet van de witte berg is al een genot op zich. Ga met een kabelbaan of treintje omhoog, daarna kunt u genieten van adembenemende panorama’s.
  • Het is heerlijk toeven in natuurparken, bijvoorbeeld in Les Bauges met indrukwekkende kalkkliffen en mooie berg- en weidelandschappen. Ontdek hier de Cascade de Piscieux of breng een bezoek aan een kaasmakerij.
  • Voor een echt gezinsuitje is een bezoek aan Le Domaine des Fauves een goed idee, een dierentuin vol met bijzondere leeuwen, tijgers en andere dieren.
  • Chamonix is een hooggelegen, internationaal georiënteerd bergstadje met leuke horecagelegenheden. Laat hier de kinderen kennismaken met prachtige berggezichten, alpenweiden en woeste bergstroompjes.
  • Genève ligt aan het Meer van Genève en heeft een prachtige binnenstad, paleizen, parkachtige tuinen, kunstgalerieën en horlogewinkels.

Campings bij Annecy

Een kampeervakantie in Annecy biedt ontspanning voor het hele gezin. De comfortabele campings liggen dicht bij of direct aan het meer. De sportieveling kan hier zijn ei kwijt op het water of in de lucht (o.a. parapente). Op de camping in Annecy vindt u vaak kinderanimatie voor de kids en er is een zwembad waar u zelf ook heerlijk kunt luieren.

Het weer

Annecy heeft een gematigd landklimaat onder invloed van het hooggebergte. In de zomer wordt het aangenaam warm tot zo’n 30 graden Celsius. Soms wordt het nóg warmer; dan is verkoeling in het meer een aanrader.

Campings in de buurt van Annecy