Ga naar de homepage

Camping Soulac-sur-Mer Frankrijk

Zee, strand en duinen aan de ene kant, groene natuurgebieden aan de andere; op de camping in Soulac-sur-Mer zit je midden in de natuur. Wil je even weg van de drukte? Ga dan kamperen in Soulac-sur-Mer. Wissel een heerlijk dagje aan het strand af met een duinwandeling in het natuurpark Dunes et Marais d’Hourtin, iets ten zuiden van Soulac-sur-Mer.

Lees meer

De rust van de natuur gaat hand in hand met de gezelligheid in Soulac-sur-Mer zelf. In en om het charmante plaatsje vinden veel festiviteiten plaats en zijn er genoeg mogelijkheden om te watersporten, paardrijden en spelen. Jouw kinderen zullen bijvoorbeeld Zouzou Parc helemaal geweldig vinden. In dit speelpark kunnen ze klauteren, springen en spelen op de luchtkussens en trampolines. Als ze zijn uitgespeeld, kunnen jullie lekker picknicken. En ben je toch in het centrum van Soulac-sur-Mer, dan is het aan te raden ook een bezoekje te brengen aan de basiliek Notre-Dame-de-la-fin-des-Terres. Deze robuuste kerk is naast een plek van kalmte ook het decor van kleurrijke avondlijke lichtshows.

Oesters bij de wijn

In het centrum van Soulac-sur-Mer bevindt zich de bekende markthal Marché de Soulac. Hier tref je de lokale specialiteit aan: oesters. Ben je een liefhebber van deze zeevruchten, breng dan eens een bezoek aan het restaurant La Bodega, waar de oester standaard op de menukaart staat. Iets ten noorden van Soulac-sur-Mer, bereikbaar per veerpont, ligt Marennes-Oléron, het centrum van de oesterproductie. Hier worden de oesters gerijpt in oesterputten, om vervolgens vers op jouw bord te belanden.

De oester is niet de enige delicatesse in de omgeving. Ten zuidoosten van Soulac-sur-Mer ligt Bordeaux, bekend om zijn goede wijnen. Voor die wijn hoef je niet per se naar Bordeaux te rijden; die komt wel richting Soulac-sur-Mer. De stad zelf is de autorit van anderhalf uur echter zeker waard.

Een dagje Bordeaux

Bordeaux staat niet alleen bekend om zijn fijne wijnen. Ook de cultuur en geschiedenis ‘vloeit’ hier rijkelijk. Bordeaux kent dan ook vele culturele en historische bezienswaardigheden, waarvan hieronder een fragment.

  • Het Place des Quinconces, het grootste plein van Frankrijk, wordt veel gebruikt voor concerten, festivals en markten. Aan een ander prachtig plein, het Place de la Bourse, ligt het grootste spiegelbad ter wereld. In dit ‘bad’ ligt een klein laagje water, dat soms in stoom omhoogkomt. Heerlijk voor op een warme dag en leuk voor de kinderen!
  • Bezoek ook eens de vele kerken van Bordeaux. Heel gemakkelijk, want ze liggen dicht bijeen. Zo liggen de mooie kathedraal, de Notre-Dame en Basiliek van St. Michael op loopafstand van elkaar. Ook nog goed te doen voor de kids dus.
  • Speciaal voor de kinderen: een dierentuin! Zoo de Bordeaux Pessac ligt aan de rand van de stad en is een perfecte gelegenheid voor wat afwisseling in de vakantie.

Kamperen in Soulac-sur-Mer

Ook op de campings in Soulac-sur-Mer, gelegen in een bosrijke omgeving, kun je genieten van de rust. Jouw kinderen hebben er alle ruimte en gelegenheid om te spelen. Zo kunnen ze gaan zwemmen in het zwembad of zwemparadijs, spelen in de speeltuin of sporten op de sportvelden. En ook het animatieteam zorgt ervoor dat ze zich geen moment vervelen. Zelf even toe aan een rustig dagje? Ga dan in een luie stoel zitten bij jouw stacaravan of camper en neem de laptop op de schoot. Op de camping kun je namelijk vaak gebruikmaken van wifi. De campings in Soulac-sur-Mer zijn er voor de hele familie!

Het weer

Of je tijdens jouw kampeervakantie in Soulac-sur-Mer nu de mooie omgeving wilt ontdekken of op het strand wilt liggen, de zon staat altijd boven jouw hoofd. In de zomer kunnen de maximumtemperaturen boven de vijfentwintig graden komen te liggen, en ook in de lente en in het najaar kan het er nog heel aangenaam zijn. Een perfect klimaat dus voor een veelzijdige vakantie in Soulac-sur-Mer.

Populaire campings Soulac-sur-Mer