Ga naar de homepage

Camping Corse-du-Sud Frankrijk

Corsica valt nog binnen de Franse landgrenzen, maar lijkt door zijn diversiteit een land op zichzelf. Kamperen op een camping in de Corse-du-Sud geeft een echt vakantiegevoel. Het zuiden van Corsica is eigenzinnig en veelzijdig in haar cultuur en natuur. Omgeven door de azuurblauwe Middellandse Zee, met woeste, bergachtige binnenlanden en schilderachtige kustplaatsjes, zoals Bonifacio en Porto-Vecchio, is er in de Corse-du-Sud genoeg te doen.

Lees meer

Île de Beauté

Corsica wordt met recht Île de Beauté (Eiland van de Schoonheid) genoemd. U kunt er uw ogen de kost geven aan de witte stranden, pittoreske baaien, krijtrotsen en genieten van de bruisende stadjes. Een constante aangename temperatuur maakt uw vakantie compleet. Vanaf de camping in Corse-du-Sud heeft u het strand, de bergen en de natuur altijd vlakbij.

Op de camping in Corse-du-Sud

Vanaf de camping in Corse-du-Sud bent u zo op het strand. Als u liever niet steeds al dat strandzand tussen uw tenen uit wilt halen, kunt u ervoor kiezen om een goed boek te lezen aan de rand van het campingzwembad. Campings in de Corse-du-Sud zijn niet alleen uitgerust met een zwembad, maar ook met kinderanimatie en speeltuinen voor de kleintjes. Na een dag strand of luieren aan het zwembad gaat er niets boven zoute frietjes met mayo of een lekkere pizza in het campingrestaurant. Vergeet vooral niet om zo af en toe uitstapjes in de omgeving te maken, want er is zoveel te zien!

  • Bonifacio
    Deze stad wordt een van de merkwaardigste stadjes van Corsica genoemd. Het ligt op een massieve krijtrots, 80 meter boven zee, en is omringd door een dikke vestingmuur. Binnen die vestingmuren wisselen de smalle straatjes en historische bogen zich af als een doolhof. De zee heeft de krijtrotsen waar het stadje op gebouwd is door de jaren heen uitgesleten, een merkwaardig, maar prachtig gezicht. Pak als u tijd hebt ook de Îles Lavezzi mee, een indrukwekkende eilandengroep voor de kust van Bonifacio en sluit de dag af met kersverse mosselen van La Minute Moule.
  • Schiereiland Scandola
    Op de grens met de regio Haute-Corse ligt het schiereiland Scandola. Hier verdwijnen rode granietrotsen van de kuststrook in de zee. Het schiereiland is een natuurreservaat met een enorme biodiversiteit. Aanschouw bijvoorbeeld pijlstormvogels en visarenden op de rotsen en kleurrijke koralen en zeeanemonen onder het wateroppervlak. Genoeg redenen voor een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • Corsica natura
    Op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Corsica Natura in Bocognano organiseert vele korte en lange wandelingen dwars door de binnenlanden van Corsica, maar heeft ook een avonturenpark waar u en uw gezin kunnen spelen, ravotten en klimmen.

Toeren over het eiland

Geen zin om zelf achter het stuur te kruipen? In de Corse-du-Sud kunt u ook per trein of boot delen van het eiland ontdekken. Met Le Pass Partout kunt u vanaf Porto per boot de kust voor het schiereiland Scandola bezoeken. Mocht u tijd over hebben voor een wat langer uitstapje, pak dan vanaf Bonifacio de ferry naar Sardinië! Deze overtocht duurt slechts 50 minuten en de ferry vaart vier keer per dag af. Liever op het vasteland blijven? Vanaf de hoofdstad Ajeccio kunt u per tram of trein het binnenland doorkruisen om zo niks van de schoonheid van het eiland missen.

De badplaatsen in het zuiden

De Corse-du-Sud is geschikt voor een actieve kampeervakantie, maar u kunt er tevens terecht voor een zonovergoten strandvakantie. Porto-Vecchio is een van de bekendste badplaatsen van Zuid-Corsica. Met name het strand van Palombaggia is een kunstwerk, met haar witte strand, roze rotsen en schaduwrijke pijnbomen. Ook het stadscentrum en de jachthaven van Porto-Vecchio zijn de moeite waard. Aan de westkant van het eiland vindt u de Golf van Valinco, bij het stadje Propriano. Ook deze baai trekt vele bezoekers, door de helderblauwe zee en robuuste kustlijn heeft het een romantische uitstraling.

Het weer in Corse-du-Sud

Met haar ligging midden in de Middellandse Zee geniet de regio Corse-du-Sud van droge, warme zomers waar de temperaturen al snel oplopen tot boven de 25 graden. Al is er wel een groot verschil tussen de warme kustgebieden en het heuvelachtige binnenland waar, door de hoogteverschillen, de temperatuur flink kan dalen!