Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Porto Vecchio Corsica

Campings in Porto Vecchio, zuidelijk gelegen op het eiland Corsica (Frankrijk), liggen tussen prachtige zandstranden en indrukwekkende berglandschappen. De middeleeuwse stad Bonifacio, de schilderachtige plaats Sartène en de grote zandstranden van Propriano liggen vlak bij de camping.

Lees meer

Kamperen in Porto Vecchio

De campings bij Porto Vecchio hebben veel te bieden voor het hele gezin: een zwembad met peuterbad voor kinderen, een speeltuin en zonnige kampeerplaatsen. De campings liggen vlak bij het strand en de bergen. Wilt u uw mooie uitzicht delen met het thuisfront, dan kan dat gemakkelijk vanuit uw luie stoel bij uw stacaravan of kampeerplaats. De meeste campings in Porto Vecchio beschikken namelijk over wifi. Zet uw foto’s op Facebook en iedereen kan meegenieten van uw kampeervakantie.

Sportieve vakantie

In de kristalheldere Middellandse Zee kunt u waterskiën, zeilen en duiken. Ook een tochtje per boot behoort tot de mogelijkheden. Het bergachtige landschap bij Porto Vecchio is heel geschikt om tijdens de vakantie met het hele gezin te wandelen, mountainbiken, paardrijden of een keer canyoning te proberen. Laat u verrassen door de wonderschone natuur en het afwisselende landschap. Hieronder enkele van de vele mogelijkheden in en om Porto Vecchio:

  • Kinderen kunnen op schattenjacht door het dorp. Bij het toeristenbureau van Porto Vecchio is de route verkrijgbaar.
  • Kinderen kunnen in het lage water bij het strand van Bonifacio veilig leren zeilen. Voor de oudere kinderen is waterskiën een leuke optie.
  • U kunt oog in oog komen te staan met zeehonden, dolfijnen en visarenden. Het beschermde Scandola-reservaat (in het westen) is wat verder weg van Porto Vecchio en alleen per boot te bezichtigen, maar zeker een bezoekje waard.

Nog meer tips

  • De bijzondere rotsformaties de Calanches van Piana staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • De beroemde Zuid-Amerikaanse boom Le Bel Ombra op het plein in Porto Vecchio. De boom is meer dan honderd jaar oud en te bewonderen vanaf een terrasje op het pleintje.
  • Een boottocht langs de krijtrotsen van de stad Bonifacio is een aanrader. Vanaf het water is het uitzicht op de stad en de rotspartij indrukwekkend.
  • In de haven van Porto Vecchio zit al meer dan dertig jaar lang La Canne à Sucre. Hier zijn de heerlijkste ambachtelijke ijsjes en crêpes verkrijgbaar.

Vakantieweer

De natuur in Corsica is imponerend en veelzijdig. Hierdoor wordt het eiland ook wel ‘Frankrijk in het klein genoemd’. Het klimaat is aangenaam, met hete, droge zomers en winters met wat meer regen. Doordat Porto Vecchio aan de oostkust ligt en het weer daar rustiger is dan aan de westkust, is het een ideale plek om te kamperen op een camping.

Campings in de buurt van Porto-Vecchio Bekijk campings