Ga naar de homepage

Camping Aveyron Frankrijk

Op een camping in Aveyron is het kamperen in alle rust. Ontdek de prachtige, veranderende landschappen van Aveyron tijdens een vakantie in deze Zuid-Franse streek. Aveyron is ideaal voor natuurliefhebbers. De vulkanische plateaus, uitgestrekte bossen, bloemenvelden, wilde dieren en rivieren kenmerken de flora en fauna van Aveyron. Vanuit uw camping kunt u tevens leuke uitstapjes maken naar de vele culturele bezienswaardigheden die deze regio rijk is!

Lees meer

Campings Aveyron: fietsen, wandelen en wildwatersporten

Aveyron ligt in het Centraal Massief, een gebied vol plateaus en bergen in het midden en zuiden van Frankrijk. Het bosrijke Aveyron is naast een departement, ook de naam van een rivier die hier ontspringt. Met zoveel fraai natuurgeweld kan een actieve vakantie niet uitblijven.

Aveyron is het dunst bevolkte departement van Frankrijk en bestaat dus met name uit natuur. U maakt hier de mooiste fiets- en wandeltochten vanaf uw camping. Aveyron kent fantastische routes lang watervallen en meanderende beekjes. In de bergen geniet u tevens van prachtige uitzichten.

In Aveyron kunt u onder andere verblijven op een camping aan het Lac de Pareloup, het grootste meer van Zuid-Frankrijk. Aveyron is sowieso een waterrijk gebied, waar u heerlijk kunt zeilen of zwemmen. Ook wildwatersporten is mogelijk. Ga eens kanoën of kajakken op de rivier de Tarn, of een middagje raften op de Lot of de Dourbie!

Bijzondere plekken nabij uw camping: Millau, Rodez en Najac

Ook aan cultuur ontbreekt het u niet tijdens het kamperen in Aveyron. Er liggen tal van leuke plaatsen rondom uw camping. Rodez, Millau en Najac zijn echte aanraders:

  • Millau
    Millau is ondermeer bereikbaar via het Viaduct van Millau. Deze hoogste brug ter wereld (in constructiehoogte) over de rivier de Tarn is een waanzinnig gezicht. Ook de archeologische site met zijn pottenbakkersateliers en Gallo-Romeinse heiligdommen is interessant.
  • Rodez
    Bezoek Rodez en ontdek de geschiedenis van deze mooie stad. U vindt hier een prachtige gotische kathedraal, gebouwd tussen de 13e en 16e eeuw. Ook het Musée Fenaille met zijn collectie van menhirbeelden is de moeite waard.
  • Najac
    Dit dorp ligt op een rotsachtige bergkam en telt slecht één straat. In Najac vindt u een koninklijk kasteel, gebouwd in de 13e eeuw, dat nog in goede staat verkeerd. Het kasteel heeft geheime gangen en de hoogste schietsleuven van Frankrijk!

Aveyron is ook een streek voor echte levensgenieters. Combineer een stukje Roquefort - een kaas uit Aveyron – met een goede Franse wijn en geniet van een aangenaam verblijf op de camping. Aveyron is een bijzondere en diverse vakantiestreek!