Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping Millau Frankrijk

Kamperen in Millau doet u bij de samenvloeiing van twee rivieren, de Dourbie en de Tarn, nabij het indrukwekkende viaduct van Millau en in het regionaal natuurpark Grands Causses. Dit maakt dit karakteristieke Zuid-Franse stadje tot een ideale locatie voor een veelzijdige vakantie. Geen wonder dat er veel campings te vinden zijn waar u uw kampeervakantie in een comfortabele stacaravan of een intiem tentje tot een goed einde kunt brengen.

Lees meer

Millau op hoge hoogten

Een van de architectonische hoogtepunten in het Europa van de 21e eeuw is het viaduct van Millau. Dit viaduct, dat in 2004 in gebruik is gesteld, is de hoogste brug ter wereld. Op loopafstand van Millau kunt u deze brug aanschouwen en genieten van het uitzicht.

Kalkplateaus en druipsteengrotten

Millau is een perfecte locatie van waaruit de mooie Zuid-Franse natuur kan worden ontdekt. Millau zelf ligt in het regionaal natuurpark Grands Causses, maar ook het natuurgebied van de Cevennen ligt heel dicht in de buurt. Heerlijk als u de rijke natuur wilt ontdekken tijdens een lange wandeling.

  • Het regionaal natuurpark Grands Causses is een prachtig wandelgebied. Het park kent een afwisselend landschap: valleien, heuvels, kalkplateaus – de ‘Causses’ – en riviertjes wisselen elkaar af. Grands Causses is meer dan 325.000 hectare groot, genoeg wandelingen in het verschiet dus.
  • Een bijzondere locatie ten noordoosten van Millau is Chaos Montpellier-le-Vieux. Deze rotsformaties in de Cevennen zijn voor de wat ruigere wandelingen. Goede wandelschoenen zijn dus geen luxe. Ook kunt u Chaos Montpellier-le-Vieux ontdekken in een treintje. Een leuke rit voor het hele gezin!
  • Als u iets verder in noordoostelijke richting rijdt, vindt u de Aven Armand. Deze druipsteengrotten bevatten 400 soorten stalagmieten, die met speciale lichteffecten nog wonderlijker worden dan ze al zijn. Een professionele gids leidt u door deze magische ondergrondse wereld.

Toeristische kruistochten

Millau en zijn omgeving staan bol van de historische verhalen. Van prehistorische skeletten tot aan tempeliers: de hele geschiedenis komt voorbij tijdens uw kampeervakantie in Millau.

  • Bent u dan toch aan het wandelen, doe dan eens Château de Peyrelade aan. Deze ruïne ligt op de top van een heuvel, omgeven door bossen. Dit levert een prachtig panorama op.
  • In Millau ligt het Musée de Millau et des Grands Causses. In dit museum kunt u de geschiedenis van de streek leren kennen: van de prehistorie tot aan de gecultiveerde samenleving. Leuk om uw kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis en cultuur van hun vakantiebestemming.
  • De cultuurrijke stad Rodez ligt op een uur van Millau. Met zijn vele leuke restaurantjes en winkels, historische binnenstad en grote kathedraal is Rodez goed voor een dagje struinen.

Op de camping

De campings in Millau liggen op schitterende plekjes, bijvoorbeeld aan de oever van de rivier de Tarn. Midden in de mooie natuur kunt u lekker zwemmen in het zwembad of een balletje trappen op het sportterrein. Ook in en rondom Millau zelf zijn vele sportmogelijkheden, van mountainbiken en parapenten tot watersporten. Ook voor de kinderen zijn de campings in Millau zeer geschikt. Veel campings bieden een uitgebreid animatieprogramma aan, beschikken over een speeltuin en hebben een zwembad waar uw kleintjes zich helemaal in kunnen uitleven. Daarnaast bent u op de campings in Millau altijd bereikbaar: op veel campings heeft u namelijk toegang tot wifi.

Het weer

Al dit wandelen, sporten en cultuur snuiven doet u natuurlijk onder de heerlijke Franse zon. Doordat Millau iets verder landinwaarts ligt, maar wel relatief dicht bij de Middellandse Zee, zijn de zomertemperaturen zeer aangenaam. Waar het aan de Middellandse Zeekust vaker boven de dertig graden is, daar ligt de gemiddelde hoogste temperatuur in Millau rond de vijfentwintig graden. Dit, in combinatie met een hoog aantal zonuren, maakt Millau tot een heerlijke vakantiebestemming.

Campings in de buurt van Millau Bekijk campings