Ga naar de homepage

Camping Lot Frankrijk

Lot is een waar paradijs voor kampeerders die graag cultuur en natuur opzoeken. Het departement in de Zuid-Franse regio Midi-Pyrénées ligt in een prachtig natuurgebied, waar het heerlijk fietsen en wandelen is. De vele dorpjes aan de rand van heuvel en rivier, uitgehouwen uit de kalksteenrotsen, geven de omgeving iets magisch, alsof ze het decor zijn van een sprookje. Te midden van deze prachtige omgeving liggen de campings van Suncamp holidays, waar u een ruime stacaravan of kampeerplaats kunt huren. Tover uw vakantie om in een sprookje en ga kamperen in Lot.

Lees meer

Lots grotten

Een aanzienlijk gedeelte van Lot wordt ingenomen door het regionaal natuurpark des Causses du Query en door kalkhoogvlaktes. In dit heuvelachtige gebied kunnen verschillende grotten bezocht worden. Bijzonder is de grot van Pech Merle, waar prehistorische grotschilderingen te zien zijn in een lange gang van druipsteenformaties. Een mooie ervaring voor het hele gezin.

Culturele rijkdom

Naast de fraaie grotten heeft Lot ook prachtige steden en dorpjes. Deze zijn absoluut niet in enkele alinea’s te vangen, maar om u een klein beetje een beeld te geven van de culturele rijkdom in de steden en dorpen in Lot noemen we er hieronder drie.

  • Saint-Cirq-Lapopie
    Op nog geen twintig minuten rijden van de grot van Peche Merle ligt Saint-Cirq-Lapopie. Dit schilderachtige dorpje is gebouwd op een steile rots aan de rivier de Lot, en kenmerkt zich door de nauwe, steile straatjes en karakteristieke lichte huizen met rode daken. Saint-Cirq-Lapopie was vroeger een toevluchtsoord voor kunstenaars.
  • Cahors
    Dicht bij Saint-Cirq-Lapopie, omgeven door de rivier de Lot, ligt de stad Cahors. Het middeleeuwse centrum van deze stad herbergt veel mooie gebouwen, zoals de kathedraal St. Etienne, waarvan het robuuste uiterlijk contrasteert met het sierlijke interieur.
  • Rocamadour
    Iets noordelijker kunt u de plaats Rocamadour vinden. Rocamadour is na Lourdes de meest bezochte bedevaartsplaats van Frankrijk. Leuk voor de kids: in het park Rocher les Aigles kunt u spectaculaire roofvogelshows aanschouwen en in het bos La Forêt des Singes lopen lieve en soms ondeugende aapjes in het wild rond.

Op de camping

Tijdens uw vakantie in Lot ontbreekt het u op de camping aan niets. Supermarkt en restaurant zorgen voor de inwendige mens, en met het afwisselende recreatieprogramma verveelt u zich geen moment. De kinderen kunnen hun energie kwijt in het zwembad met kinderbad of op een van de vele sportvelden. De meeste campings liggen dicht bij de mooie bezienswaardigheden, maar een dagje op de camping blijven is ook tijdens uw vakantie in Lot zeker geen straf. Op veel van de campings heeft u ook nog eens de beschikking over wifi.

Het weer

Lot ligt niet aan de kust, dus lekker liggen op het strand zit er niet in. Al is het weer er wel degelijk naar. De warme zomers blijven aangenaam; de dertig graden kan bereikt worden, maar het gemiddelde ligt eerder rond de vijfentwintig graden. Daarbij zorgt een zuidelijke wind ervoor dat het in Lot altijd behaaglijk is. Perfect dus om door de schitterende omgeving te reizen. Ontdek Lot ook eens in zijn herfstjasje: met een beetje geluk schijnt de zon nog volop en kunt u bij een aangename temperatuur genieten van de prachtige herfstkleuren, die Lot nog magischer maakt dan hij al is.

Verbleven op Camping Domaine de la Paille Basse in Souillac in augustus 2017

Wij gaan vaak naar de Alpen Drôme Ardech of Provence dan is de Dordogne/Lot niet erg spectaculair er zijn wel mooie stukken maar niet zo imposant als bv de Alpen. Wat wij wel erg indrukwekkend vonden waren de grotten van Padirac (bij ons viel de drukte mee maar in het hoogseizoen schijnt het echt heel druk te zijn) en Sarlat is een hele gezellige plaats met op zaterdag een gigantische markt!! Sarlat lag zo'n 35km van de camping!

6,0