Ga naar de homepage

Telefoonnummer: 0488-454245 Klik hier voor alle openingstijden

Camping in La Baule, Frankrijk

La Baule is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Er is genoeg waterpret voor jong en oud en de campings organiseren veel leuke kinderactiviteiten. Vanuit de camping in La Baule staat u zo aan de Atlantische kust, maar ook de Noord-Franse binnenlanden vragen zeker om een bezoekje. De badplaats ligt in het noorden van Frankrijk, maar hier zijn de zomers net zo warm als in het zuiden van het land. Voor een geslaagde strandvakantie bent u daarom in La Baule aan het juiste adres!

Lees meer

Van alle gemakken voorzien

De campings in La Baule zijn van alle gemakken voorzien. Door de vele bomen en heggen is er op de camping altijd voldoende schaduw te vinden. De kinderen kunnen zich urenlang vermaken bij de kinderanimatie en de miniclub, terwijl u een goed boek leest op het ligbed aan het zwembad of bij uw stacaravan. Liever genieten van de zilte zeelucht? Wissel dan een dagje zwembad af met het strand, dat om de hoek ligt.

Wat is in de omgeving leuk om te doen?

  • Zoutmoerassen
    Op een steenworp afstand van La Baule ligt de kustplaats Guérande, bekend om haar zoutmoerassen. Waar u bij een kustplaats een lange boulevard met strand en branding verwacht, heeft Guérande voor de kust talloze kleine weggetjes die dwars door kilometers lange zoutmoerassen leiden, voordat u bij de zee uitkomt. Een bijzondere ervaring!
  • Nantes
    Deze stad is leuk voor jong en oud, dus vergeet bij een bezoekje aan Nantes vooral niet om het hele gezin mee te nemen. Het centrum is historisch, met een imposante kathedraal en gotische pleinen is het er zeer sfeervol. Bovenal is Nantes de stad van de schrijver Jules Verne. Dat is onder andere zichtbaar in Les Machines de l’Île, waarbij reusachtige, mechanische wezens uit de verhalen van de schrijver Jules Verne tot leven komen. Laat u bijvoorbeeld verrassen door de grote mechanische olifant die door de stad wandelt of maak er zelf een ritje op, leuk voor de kinderen!
  • Pornic
    De noordkust van Frankrijk kent vele pittoreske vissersdorpjes en Pornic is er daar één van. Het stadje is bekend van het kasteel dat in de oude haven ligt. Door zijn ligging op granietrotsen is het in de oude binnenstad veel stijgen en dalen. Als u er bent, vergeet dan niet een bezoekje te brengen aan de oude markthallen. Wie geen genoeg kan krijgen van deze kuststrook, kan genieten van het lange wandelpad door de duinen en langs de kust. Voor de kids is er een leuk klimpark, Explora Parc, in het duinbos net iets buiten Pornic. Hier kan iedereen zijn energie kwijt.

Uitjes in de buurt

Voor de dagen dat u niet zo’n zin heeft in lange autoritten en dicht bij de camping blijft, zijn er op het strand van La Baule ook diverse dingen te doen. Er is bijvoorbeeld een zeilschool waar u vrijblijvend een lesje mee kunt doen en er is een beachclub voor de kleintjes. Voor degene die het liever hogerop zoekt, zijn er grote trampolines met elastieken waar u onder begeleiding salto’s en pirouettes kunt leren, ook geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Het weer

Met een warme golfstroom die voor de kust van La Baule stroomt, heeft de badplaats altijd een goed, bijna mediterraans klimaat. Het gebied heeft vele zonuren per jaar, waardoor La Baule niet alleen ideaal is voor een strandvakantie in het hoogseizoen ideaal, maar ook een kampeervakantie in het laagseizoen is zeer aan te raden. Bijvoorbeeld in de meivakantie, wanneer de kinderen vrij hebben van school.

Campings in de buurt van La Baule-Escoublac Bekijk campings