Ga naar de homepage

Camping Les Écureuils ****

Camping Les Écureuils ****

alle voorzieningen

Heerlijke familiecamping aan de Atlantische kust

Aan de Atlantische kust, in de buurt van de steden Saint-Nazaire en Nantes ligt deze heerlijke familiecamping. De zee en het strand en het centrum van het dorpje La Bernerie-en-Retz liggen op loopafstand (400m). Jij en je familie zullen zich op deze camping in Frankrijk niet vervelen.

Heerlijk aquapark annex zwemparadijs

Camping Les Écureuils beschikt over een geheel gerenoveerd aquapark annex zwemparadijs met een verwarmd zwembad, glijbanen, jacuzzi, een waterval en een veilig kindergedeelte met waterspellen. Je kunt heerlijk ontspannen op de ligbedden rond de zwembaden. Tijdens het hoogseizoen kunnen volwassenen deelnemen aan waterpolo en aquagym. En is het eens minder mooi weer dan kun je terecht in het overdekte bad.

Lekker bezig

Voor jong en oud is er een animatieprogramma en in de bar kun je terecht voor een drankje. Als je een keer geen zin hebt om te koken, kun je een maaltijd afhalen. Sportievelingen kunnen tennissen op de tennisbaan. Verder kun je gebruikmaken van de jeu-de-boulesbaan, trampoline en het multisportveld. En niet te vergeten: tafeltennissen!

Mosselen en andere schelpdieren

De stranden van de Atlantische Oceaan liggen op slechts 400m. Je kunt daar zwemmen in een zeebad en leren zeilen op de zeilschool. Bij eb kun je vissen naar mosselen en diverse soorten andere schelpdieren! In de omgeving is van alles te zien. Geniet van de vissersdorpen in de omgeving. Het knusse vissershaventje Pornic is echt een aanrader. Of breng een bezoek aan het aquarium van Noirmoutier. Je kunt ook de eilanden verkennen of bezoek het zoutmuseum in Batz.
Lees verder
7,9

Score uit 18 beoordelingen. Alle beoordelingen

Fijn verblijf in een goede accommodatie op loopafstand van het dorp en de zee.

H. Ruiter
  • Geld-terug-garantie voor € 39
  • Aanbetaling 10%
  • Restantbetaling 4 weken voor aankomst
  • Gratis wijzigen tot 2 maanden voor aankomst
  • Ons bedrijf is aangesloten bij het ANVR. Zo ben je verzekerd van de kwaliteit van onze reizen en informatie. Meer info

  • Door de SGR-garantie ben je verzekerd dat je je vooruitbetaalde reisgeld terugkrijgt als er sprake is van financieel onvermogen en de reis niet kan worden uitgevoerd. Meer info

  • Het Calamiteitenfonds geeft je garantie bij calamiteiten op reis. Meer info

  • Suncamp is onderdeel van campingspecialist ACSI.

Beschikbaarheid

Camping Les Écureuils

24 ave Gilbert Burlot
44760 - La Bernerie-en-Retz
Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 898 km

Plan route

Coördinaten: 47°5'2"N 2°2'14"W

Ligging van de camping
  • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
    • afstand: 0.2 km
  • Afstand tot de zee (max. 10 km)
    • afstand: 0.35 km
  • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
    • afstand: 6.5 km
Algemene gegevens

De voorzieningen worden jaarlijks door een inspecteur van ACSI gecontroleerd in de periode mei t/m september. Helaas zijn wijzigingen op de camping, die na het bezoek van de inspecteur gemaakt worden, niet uit te sluiten.

Openingsperiode
03-04-2021 t/m 26-09-2021
Oppervlakte
5,5 ha
Totaal aantal plaatsen
298

De voorzieningen worden jaarlijks door een inspecteur van ACSI gecontroleerd in de periode mei t/m september. Helaas zijn wijzigingen op de camping, die na het bezoek van de inspecteur gemaakt worden, niet uit te sluiten.

  • Wifi/ Internet

    • WiFi-zone
    • Wifi 80-100% dekking
  • Zwemmen

    • Buitenzwembad
      • oppervlakte: 300 m2
      • periode: 15-05/03-09
      • Verwarmd: ja
    • Peuterbad (voor 1-3 jarigen, < 40 cm)
      • oppervlakte: 80 m2
      • Verwarmd: ja
    • Binnenzwembad d.m.v. schuifdak
      • oppervlakte: 128 m2
      • Verwarmd: ja
    • Zwemmen in zee (max. 0,5 km)
    • Gelegen bij zee (max. 0,5 km)
    • Zwemparadijs
  • Strand

    • Zandstrand
    • Rotskust
  • Voor kinderen

    • Animatieprogramma: kinderen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
      • talen: Frans
      • periode: 01-07/31-08
    • Speeltuin
    • Miniclub (min. 4x p.wk in hoogseizoen)
      • talen: Engels | Frans | Nederlands
    • Waterspeeltuin
    • Trampoline
    • Springkussen
  • Recreatie (volwassenen)

    • Animatieprogramma: volwassenen (min. 2x p.wk in hoogseiz.)
      • talen: Engels | Frans | Nederlands
      • periode: 01-07/31-08
    • Gemarkeerde wandelroutes bij de camping
      • zwaarte: licht
  • Avondentertainment

    • Disco-avonden
  • Sport en spel

    • Golfbaan op geringe afstand (max. 10 km)
      • afstand: 9 km
      • aantal: 18
    • Multisportveld
    • Tafeltennistafel
    • Tennis
    • Jeu de boulesbaan
    • Fietsroutes bij de camping
      • zwaarte: licht | gemiddeld
    • Mountainbikes
    • Televisie
    • Speelautomaten
    • Kano's
    • Kajaks
  • Watersport en waterrecreatie

    • Windsurfen toegestaan
    • Zeilen toegestaan
    • Waterskiën toegestaan
    • Surfplanken
    • Zeilboten
    • Kajaks
    • Visgelegenheid
    • Scuba-diving
    • Snorkelen
    • Zeilcursus
    • Windsurfcursus
  • Honden

    • Hond(en) laagseizoen (mits aangelijnd)
      • Max. aantal: 1
    • Hond(en) hoogseizoen (mits aangelijnd)
      • Max. aantal: 1
  • Bij de receptie

    • Gesproken talen op de receptie (in hoogseizoen)
      • talen: Duits | Engels | Frans | Nederlands
    • Betalen met creditcard mogelijk
      • creditcard: mastercard | visacard
    • ACSI Club ID als identiteitsbewijs geaccepteerd
    • Receptie goed toegankelijk voor mindervaliden
  • Huurfaciliteiten

    • Koelkasten
    • Mountainbikes
    • Surfplanken
    • Zeilboten
    • Fietsen
    • Kajaks
    • Kluisjes
  • Eten en drinken

    • Gemeenschappelijke barbecueplaats
    • Snackbar
      • periode: 01-07/31-08
    • Afhaalmaaltijden
      • periode: 01-07/31-08
    • Vers brood verkrijgbaar op de camping
      • periode: 01-07/31-08
    • Pizzeria
      • periode: 01-07/31-08
    • Barbecue toegestaan
      • type BBQ: kolen | gas
    • Bar
      • periode: 01-07/31-08
  • Geldautomaat

    • Betalen met pinpas/Maestro mogelijk
  • Sanitair

    • Wastafels: koud water
    • Wastafels: warm water
    • Individuele wascabines: koud water
    • Individuele wascabines: warm water
    • Douches: koud water
    • Douches: warm water
    • Zittoiletten
    • Hurktoiletten
    • Stortbak voor chemische toiletten
    • Babyroom
    • Kindersanitair
  • Wassen, afwassen, koken

    • Wasmachine(s)
    • Droogtrommel(s)
    • Strijkgelegenheid
    • Textielwasbakken: koud water
    • Textielwasbakken: warm water
    • Afwasbakken: koud water
    • Afwasbakken: warm water
  • Ligging

    • Openbaar vervoer bij de camping (max. 0,5 km)
      • afstand: 0.2 km
    • Afstand tot de zee (max. 10 km)
      • afstand: 0.35 km
    • Dichtbij afslag autosnelweg (< 10 km)
      • afstand: 6.5 km
  • Bodem en beplanting

    • Grasland
    • Afgebakende plaatsen
    • Plaatsen zonder schaduw
    • Plaatsen met enige schaduw
    • Plaatsen met veel schaduw
  • Mindervaliden

    • Een douche (min.1,5mx1,5m) + toilet (min.1,65mx2,2m of 1,9mx1,9m)
    • Eventuele deurdrangers niet te zwaar (3 à 4 kg druk)
    • Sanitaire voorzieningen voor mindervaliden in hetzelfde blok als voor overige kampeerders
    • Douchezitje / douchestoel (opklapbaar of verrijdbaar) ongeveer 48 cm hoog
    • Speciale kampeerplaatsen voor mindervaliden
    • Speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden
    • Kantine/restaurant gelijkvloers of bereikbaar via hellingbaan
  • Diversen

    • Terrein bewaakt
    • Dag en nacht rustig
    • Paden en wegen verlicht
Beoordelingen
  • Sanitair
    7,9
  • Personeel
    8,1
  • Prijs-kwaliteitverhouding
    7,8
  • Kampeerplaats
    7,8
  • Accommodatie
    8,0
  • Kindvriendelijkheid
    7,6
  • Entertainment
    7,4
  • Sportfaciliteiten
    7,2
  • Zwembad
    8,4
  • Eten en drinken
    6,8
  • Omgeving
    7,6
Totale score
7,9 Score uit 18 beoordelingen

Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Zeer nette en propere camping met animatie voor jong en oud

9,1

Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Zeer leuke camping op wandelafstand van gezellig dorpje. Ook voor een vakantie met tieners een ideale plek.

9,0

Gezin met kinderen <4 jaar

Aangename, rustige camping. Met mooi zwembad. Gunstig gelegen, je kan te voet naar het dorp.

9,0

Gezin met kinderen <4 jaar

Stacaravan was groot genoeg en schoon bij aankomst. Wij zaten er van 3 sept tot 13 sept. Wij waren er met onze zoon van 2 jaar. We vonden het jammer dat het rustig was op de camping. Mini club was al gesloten er waren weinig jonge gezinnen. Ik miste ook wel een camping winkeltje. Voor de rest een prima camping op een rustig gelegen plek.

8,2

Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

Mooie schone verzorgde camping, behulpzaam en vriendelijk personeel.

8,0

Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Nette camping, savonds fijn rustig.
Schone toiletgebouwen.

7,8

Gezin met kinderen, 12 - 18 jaar

nette camping

7,7

Gezin met kinderen, verschillende leeftijden

Nette goed onderhouden camping. Veel schaduwrijke plekken. Mooi zwembad en schoon sanitair.

7,7

Gezin met kinderen <4 jaar

De camping is schoon en netjes maar de bar is veel te duur en je mist een camping winkeltje

7,6

Gezin met kinderen <4 jaar

Mooie ligging, dichtbij dorpje en zee en leuk zwembad. Plaatsen en caravan wat krap en luide animatie tot 23.30 niet zo prettig.

7,3

Plattegrond

Bekijk hier de plattegrond van Camping Les Écureuils. Je kunt de plattegrond ook downloaden als pdf.

Recent bekeken

Campings in de buurt