Ga naar de homepage

Camping Nantes Frankrijk

Deze universiteitsstad in het westen van Frankrijk biedt veel mogelijkheden. U kunt een heerlijke stedentrip beleven, maar ook de omgeving en de kust gaan ontdekken. Voor iedere kampeerder is er op campings in Nantes wat wils.

Lees meer

Tips

  • Om alle toeristische hoogtepunten te zien in Nantes, kunt u gemakkelijk de groene lijn volgen die op het trottoir geschilderd is.
  • Bekijk Nantes van 119 meter hoogte vanaf de Tour Bretagne.

Campings in Nantes

Veel van de campings bij Nantes liggen in het bos, dicht bij de rivier Loire. Sommige campings beschikken over een zwembad. Vanaf de campings kunt u de omgeving gaan verkennen per fiets, want er zijn verschillende fietsroutes beschikbaar.

Bezienswaardigheden

  • Tuinen
    In Nantes vindt u verschillende tuinen. Zo ligt er dicht bij het station de Jardin des Plantes, de botanische tuin van Nantes en ligt iets verderop een Japanse tuin. Beide zijn gratis te bezoeken.
  • Machines de l’Île
    Op het eiland in de Loire vindt u enorm machines in de vorm van dieren. Zo is er een olifant waar u een ritje in kunt maken over het eiland. Vergeet hiervoor niet te reserveren, want deze zogenaamde Great Elephant is erg populair.

Het weer

Door de warme golfstroom vanuit de Atlantische Oceaan is er sprake van een mild klimaat in Nantes. In de zomer is het er gemiddeld 23 graden en erg zonnig. Met zo’n 2000 zonuren per jaar in Nantes zeker een zonbestemming te noemen. Ook zijn de winters zacht door de invloed van de zee. Gemiddeld is het in de winter zo’n 8 graden.

Campings in de buurt van Nantes